Marcus Holmqvist
Gnuzz o kram

Synopsis

Dansbandsveckan i Malung firar jubileum och för att förnya sig och locka folk så anlitas konsulterna Daniel och Pablo. Ett par som jobbar med att ge “pazaz!” och glamour till saker dom anser har blivit dammigt och grått. Dom kommer på idén att anordna Sveriges största buggtävling i klass öppen för alla åldrar och par sammansättningar. Christine (51) har precis börjat en buggkurs för att göra något kul efter sin skilsmässa och visar sån talang att hennes stränga bugginstruktör Håkan (55) övertalar henne att följa med på dansbandsveckans tävling. Roland (54) har precis blivit friskförklarad från prostatacancer och känner sig peppad på livet. Han bestämmer sig för att dra med sin syster och arbetskamrat Eva-Lena (60) på dansbandsveckan för att festa och dansa. Han blev trött på att Eva-Lena bara deppar hela dagarna och säger “man skulle ta sitt liv av daga” När alla stöter på varandra på dansbandsveckan visar det sig att Eva-Lena och Hå...

Dansbandsveckan i Malung firar jubileum och för att förnya sig och locka folk så anlitas konsulterna Daniel och Pablo. Ett par som jobbar med att ge “pazaz!” och glamour till saker dom anser har blivit dammigt och grått. Dom kommer på idén att anordna Sveriges största buggtävling i klass öppen för alla åldrar och par sammansättningar.

Christine (51) har precis börjat en buggkurs för att göra något kul efter sin skilsmässa och visar sån talang att hennes stränga bugginstruktör Håkan (55) övertalar henne att följa med på dansbandsveckans tävling.

Roland (54) har precis blivit friskförklarad från prostatacancer och känner sig peppad på livet. Han bestämmer sig för att dra med sin syster och arbetskamrat Eva-Lena (60) på dansbandsveckan för att festa och dansa. Han blev trött på att Eva-Lena bara deppar hela dagarna och säger “man skulle ta sitt liv av daga”

När alla stöter på varandra på dansbandsveckan visar det sig att Eva-Lena och Håkan är gamla danspartners som hatar varandra och Eva-Lena som först bara var på dansbandsveckan motvilligt ställer upp i tävlingen för att besegra den kaxiga Håkan. Roland övertalar henne att dom ska trycka till Håkan på grund av hans kaxiga attityd mot henne. Det blir en kamp mellan Håkan o Christine och Roland o Eva-Lena

Alla får också oväntat motstånd när Ella (9) och Noa (10) dyker upp på dansbanan i första deltävlingen och dominerar. Detta retar gallfeber på Håkan som får svårt att humöret i schack inför dom andra vuxna som tycker att det unga paret är charmiga och imponerande.

Under tiden utvecklas en kärleksaffär mellan Christine och Roland. Dom träffas i smyg på kvällarna trots att dom är konkurrenter och att deras danspartners inte vill att dom ska umgås.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01778

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare