Ida Stjerna
Glasklart

Synopsis

Adrian är en 24 årig kille från Enviken som har en fönsterputsfirma. Han är en kille som alltid varit en drömmare men tyvärr ser hans verklighet inte riktigt ut som han önskar. Han är killen på utsidan, som blickar in i andras liv genom fönsterna och ser det han drömmer om att ha. Adrian är och putsar fönster hos Melker Hildebrandt byns högsta höns, som är utnämnd till årets entreprenör firar att han köpt ytterligare 10 fastigheter i den lilla byn. Adrians Firma är nära konkurs och han kämpar för skrot och korn. En dag ringer telefonen och Adrian får ett jobbuppdrag hos en av byns lite finare hushåll. När han är i huset så får han då se hur Adrian får även se hur Fru Sjögren i hushållet han är i ha ett suspekt möte med Melker. Melker mutar Fru Sjögren med pengar i utbyte av ett byggtillstånd, vilket blir vändningen för Adrian och han konfronterar Melker med sin luriga verksamhet. Melker och Adrian hamnar i konflikt och Adrian gör allt i sin makt...

Adrian är en 24 årig kille från Enviken som har en fönsterputsfirma. Han är en kille som alltid varit en drömmare men tyvärr ser hans verklighet inte riktigt ut som han önskar. Han är killen på utsidan, som blickar in i andras liv genom fönsterna och ser det han drömmer om att ha. Adrian är och putsar fönster hos Melker Hildebrandt byns högsta höns, som är utnämnd till årets entreprenör firar att han köpt ytterligare 10 fastigheter i den lilla byn.

Adrians Firma är nära konkurs och han kämpar för skrot och korn. En dag ringer telefonen och Adrian får ett jobbuppdrag hos en av byns lite finare hushåll. När han är i huset så får han då se hur Adrian får även se hur Fru Sjögren i hushållet han är i ha ett suspekt möte med Melker. Melker mutar Fru Sjögren med pengar i utbyte av ett byggtillstånd, vilket blir vändningen för Adrian och han konfronterar Melker med sin luriga verksamhet. Melker och Adrian hamnar i konflikt och Adrian gör allt i sin makt för att samla bevis mot Melker. Detta är något som är svårare än vad Adrian tänkt. Han spionerar på Melker och gör allt för att kunna samla bevis. Adrian är i en kontorsfastighet och ser då Melkers kontor, hans chans att äntligen hitta de bevisen han behöver. Dock blir han påkommen av Melker och bråk utspelar sig.

Adrian lyckas till slut överrumpla Melker och får de bevis han behöver. Adrian blir Envikens hjälte och får sitt namn på kartan, hans dröm.

Teman berättelsen utgår från är gräset är “grönare på andra sidan”, den lilla människan och att drömma om något mer.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01777

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare