Anette Lindmark
Musikvideo

Synopsis

Detta projekt genomförs i exponeringskursen på Högskolan Dalarna. Vi ska producera en en visuellt fängslande musikvideo till en up and coming soloartist som har över 2 miljoner spelningar på Spotify. Nu ska vi producera i klass med konkurrenterna i branschen, och det lyckas vi med genom att fokusera på det visuella. Detta blir för oss den mest inflytelserika, utmanande och omfattande produktion hittills. Vi har på eget initiativ kommit i kontakt med Erik Friman (artistnamn: Fricky) vars musik vi tycker är passande för projektet och för vår idé. Hans musik kan beskrivas som glicthig pop med lika delar R&B och hiphop. Vår uppgift blir att visualisera artistens image, stil och personlighet genom denna musikvideo. Vi ska fokusera på tekniskt avancerat och välplanerat foto, flera olika inspelningsplatser i Falun och i Stockholm. Ljussättningen kommer att tala högst, då vi ska blanda ett mörkt, hårt och färgat ljus med det mjuka och ljusa dagsljuset. D...

Detta projekt genomförs i exponeringskursen på Högskolan Dalarna. Vi ska producera en en visuellt fängslande musikvideo till en up and coming soloartist som har över 2 miljoner spelningar på Spotify. Nu ska vi producera i klass med konkurrenterna i branschen, och det lyckas vi med genom att fokusera på det visuella. Detta blir för oss den mest inflytelserika, utmanande och omfattande produktion hittills. Vi har på eget initiativ kommit i kontakt med Erik Friman (artistnamn: Fricky) vars musik vi tycker är passande för projektet och för vår idé. Hans musik kan beskrivas som glicthig pop med lika delar R&B och hiphop. Vår uppgift blir att visualisera artistens image, stil och personlighet genom denna musikvideo. Vi ska fokusera på tekniskt avancerat och välplanerat foto, flera olika inspelningsplatser i Falun och i Stockholm. Ljussättningen kommer att tala högst, då vi ska blanda ett mörkt, hårt och färgat ljus med det mjuka och ljusa dagsljuset. Detta blir allt annat än en storybaserad musikvideo, och artisten kommer att vara vårt huvudsakliga motiv i videon. Syftet med videon är att underhålla och inspirera Frickys fans, och få den nya EP:n upp på topplistorna.

Inspelningsplatserna är exempelvis en simhall i Falun, en spelhall i Stockholm, men också en kontrollerad studiomiljö på mediehuset för att få fram en scen med en intressant ljusbild. I postproduktion kommer vi att mixa mellan formaten 16:9 och 4:3, använda grain och en rafflande färgkorrigering som sticker ut. Inspirationen kan hittas i ett antal musikvideos i denna musikgenre som exempelvis Brockhamptons video för låten ”Gold”, Gud Dappertons video för låten ”Prune, You Talk Funny” och ”I’m Just Snacking”, Rex Orange Countys video för ”Sunflower”.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01535

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare