Cia Embretsen
Förortsmorsan

Synopsis

Someya 35 år lever ett inrutat liv med jobb och familj. På förskolan blåklockan blir hon ständig osynliggjord av kollegor och föräldrarna till barnen. Someyas äldsta dotter Anisa 16 år ger Someya många sömnlösa nätter. Anisa kommer inte hem utan sover borta i allt längre perioder. Hon hamnar ofta i slagsmål och Someya misstänker att hon både röker och dricker. Ett av Someyas stora intressen är att följa wrestlingstjärnan Anna-Bells vlogg. Desperat försöker Someya starta ett wrestlinglag där hon tänker att dottern Anisa ska få leva ut sin ilska och på så sätt komma i ordning med sitt liv. Someya inser snabbt att för att få tillgång till träningslokal och tränare behöver hon ett vittalibi. Someya ger sig ut för att hitta ett vittalib och på ett språkcafé hittar hon Anette 49 år. Anette är en misslyckad entreprenör som är väldigt hjälpnödig samtidigt som hon är egocentrisk. Anette ser en möjlighet att göra karriär genom att hjälpa till med projektet...

Someya 35 år lever ett inrutat liv med jobb och familj. På förskolan blåklockan blir hon ständig osynliggjord av kollegor och föräldrarna till barnen. Someyas äldsta dotter Anisa 16 år ger Someya många sömnlösa nätter. Anisa kommer inte hem utan sover borta i allt längre perioder. Hon hamnar ofta i slagsmål och Someya misstänker att hon både röker och dricker. Ett av Someyas stora intressen är att följa wrestlingstjärnan Anna-Bells vlogg. Desperat försöker Someya starta ett wrestlinglag där hon tänker att dottern Anisa ska få leva ut sin ilska och på så sätt komma i ordning med sitt liv. Someya inser snabbt att för att få tillgång till träningslokal och tränare behöver hon ett vittalibi. Someya ger sig ut för att hitta ett vittalib och på ett språkcafé hittar hon Anette 49 år. Anette är en misslyckad entreprenör som är väldigt hjälpnödig samtidigt som hon är egocentrisk. Anette ser en möjlighet att göra karriär genom att hjälpa till med projektet. Anette övertalar Someya att de borde hitta en filmare till projektet och göra en dokumentär för att få in sponsorer. Someya säger först nej men när Anisa äntligen blir intresserad av att vara med ändrar sig Someya. Med Anette som alibi lyckas Someya få igång projektet. Anette ser utåt ut som om hon driver projektet medan Someya i bakgrunden fixar med allt. Det ser ut att bli ett lyckat projekt enda tills att Anisa hoppar av.

Anette har börjat få åka runt och föreläsa om projektet. Anette försöker desperat att rädda projektet och övertalar Someya att ta Anisas plats.

(Synopsis är inte alls klart detta är en eventuell början)

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01651

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare