Mats Nilsson
För Gamla, För Fria

Synopsis

Synopsis: Första steget av Mats Nilsson Baserat på nätkommentarer från webtidningen du läser. Angelica vaknar upp ömmande och blodig på golvet med en eldgaffel tryckt mot halsen. Man hör en kvinnoröst hotfullt säga ”Nu ska du göra precis som jag säger…” En dräng står utanför ett adligt gods på kvällskvisten och hugger ved, tre kvinnor i 30-årsåldern klädda i fina 1700-talsklänningar går in i herrgården. Sofia, Angelica och Klara kommer in i middagssalen Alla dricker vin, är uppsluppna och glada, Angelica har tagit med sig nyplockad svamp som skall stuvas till middagen. Förrätten serveras av Sofias Butler, en mörkhyad man klädd i kostym. Under förrätten diskuterar kvinnorna invandring, Sofia och Klara uttrycker rasistiska åsikter som Angelica tillslut konfronterar. Tillslut avbryter Sofia argumentationen med att Säga till butlern att han kan börja förbereda huvudrätten. Sofia står vid fönstret inne i matsalen och röker ur en stor pipa. Hon Recit...

Synopsis: Första steget av Mats Nilsson

Baserat på nätkommentarer från webtidningen du läser.

Angelica vaknar upp ömmande och blodig på golvet med en eldgaffel tryckt mot halsen. Man hör en kvinnoröst hotfullt säga ”Nu ska du göra precis som jag säger…”

En dräng står utanför ett adligt gods på kvällskvisten och hugger ved, tre kvinnor i 30-årsåldern klädda i fina 1700-talsklänningar går in i herrgården. Sofia, Angelica och Klara kommer in i middagssalen Alla dricker vin, är uppsluppna och glada, Angelica har tagit med sig nyplockad svamp som skall stuvas till middagen.

Förrätten serveras av Sofias Butler, en mörkhyad man klädd i kostym. Under förrätten diskuterar kvinnorna invandring, Sofia och Klara uttrycker rasistiska åsikter som Angelica tillslut konfronterar. Tillslut avbryter Sofia argumentationen med att Säga till butlern att han kan börja förbereda huvudrätten.

Sofia står vid fönstret inne i matsalen och röker ur en stor pipa. Hon Reciterar en gammaldags dikt som handlar om vargar. En hetsig diskussion om vargfrågan inleds där Angelica och Klara är mest framträdande. Huvudrätten kommer in och under den blir det synligt för Sofia och Klara att Angelica har hår under armarna. De konfronterar Angelica med detta på ett vedervärdigt sätt och det resulterar i att Angelica bestämmer sig för att gå där ifrån. På väg ut från matsalen blir hon överfallen av Sofia och svimmar.

När hon vaknar upp står Sofia över henne med en eldgaffel mot halsen. Sofia och klara tvingar Angelica att raka sig under armarna medan de två sitter och tittar på och skrattar.

Mitt under rakningen börjar Klara blöda kraftigt ur nästan och faller slutligen paralyserad till marken, Angelica slutar upp att raka sig och har ett leende på sina läppar. Sofia förstår att Angelica ligger bakom det som händer. Sofia börjar även hon att blöda näsblod och blir slutligen liggandes paralyserad på golvet. Angelica har förgiftat dem med svampen.

Angelica förklarar att de inte kommer att bara är paralyserade och inte kommer dö av giftet. Sedan vänder hon sig mot dörren och butlern kommer in med drängens vedyxa som han räcker över till Angelica varpå hon helt sonika hugger ihjäl Sofia och Klara. Blod skvätter upp i hennes ansikte. När hon är färdigt är hon milt andfådd och uppjagad. Hon går fram mot kameran och ställer sig och stirrar rätt in i den i ungefär 20 sekunder.

Slut.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00723

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare