Michael Appeltoft
FLOXED - the documentary

Synopsis

FLOXED – the film är ett fiktionsdrama men baserad på värkliga händelser och fakta. I filmen FLOXEDs handling ingår produktionen av en dokumentärfilm om ämnet*. Denna kommer vara en riktig dokumentärfilm, som skildrar riktiga människor, händelser och fakta. Därför söker projektet en dokumentärfilmsregissör/-producent som på ett journalistiskt och kunnigt sätt kan researcha och producera dokumetärfilmen FLOXED – the documentary. *Varje dag drabbas personer runt omkring i hela världen av alvarliga biverkningar från antibiotika av sorten flouroquinolones. Trots att dessa biverkningar är kände och väldokumenterade i den vetenskapliga litteraturen, ser läke- och sjukvården inte bara bort om detta och fortsätter att använda dessa mediciner mer och mer, men ignorerar också de drabbade, som i en ofta mycket svar situation med stora hälsoproblem nu också blir kallad hypokondriska och inte kan bli sjukskrivna och få ekonomisk stödd. Notera att Filmen FLO...

FLOXED – the film är ett fiktionsdrama men baserad på värkliga händelser och fakta. I filmen FLOXEDs handling ingår produktionen av en dokumentärfilm om ämnet*. Denna kommer vara en riktig dokumentärfilm, som skildrar riktiga människor, händelser och fakta. Därför söker projektet en dokumentärfilmsregissör/-producent som på ett journalistiskt och kunnigt sätt kan researcha och producera dokumetärfilmen FLOXED – the documentary.

*Varje dag drabbas personer runt omkring i hela världen av alvarliga biverkningar från antibiotika av sorten flouroquinolones. Trots att dessa biverkningar är kände och väldokumenterade i den vetenskapliga litteraturen, ser läke- och sjukvården inte bara bort om detta och fortsätter att använda dessa mediciner mer och mer, men ignorerar också de drabbade, som i en ofta mycket svar situation med stora hälsoproblem nu också blir kallad hypokondriska och inte kan bli sjukskrivna och få ekonomisk stödd.

Notera att Filmen FLOXED planeras att spelas in i USA våren 2017 och att dokumentären också är amerikansk.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01428

Projektmedlemmar

Medverkande