Michael Appeltoft
FLOXED

Synopsis

Varje dag drabbas personer runt omkring i hela världen av alvarliga biverkningar från antibiotika av sorten flouroquinolones. Trots att dessa biverkningar är kände och väldokumenterade i den vetenskapliga litteraturen, ser läke- och sjukvården inte bara bort om detta och fortsätter att använda dessa mediciner mer och mer, men ignorerar också de drabbade, som i en ofta mycket svar situation med stora hälsoproblem nu också blir kallad hypokondriska och inte kan bli sjukskrivna och få ekonomisk stöd. Floxed är et nutidigt filmdrama, som berättar historien om två drabbade och deras kamp för att överleva med kraftiga biverkningar men utan någon form av medicinsk eller ekonomisk stöd. Det är historien om hyr de i slutet trots det enorma motståndet och alla odds mot sig lyckas bevara hoppad om att få livet tillbaka och hyr de kommer till den insikten att kampen för att bevisa att man inte är hypokondriker, att man har rätt, kan vara en stor del av det...

Varje dag drabbas personer runt omkring i hela världen av alvarliga biverkningar från antibiotika av sorten flouroquinolones. Trots att dessa biverkningar är kände och väldokumenterade i den vetenskapliga litteraturen, ser läke- och sjukvården inte bara bort om detta och fortsätter att använda dessa mediciner mer och mer, men ignorerar också de drabbade, som i en ofta mycket svar situation med stora hälsoproblem nu också blir kallad hypokondriska och inte kan bli sjukskrivna och få ekonomisk stöd.

Floxed är et nutidigt filmdrama, som berättar historien om två drabbade och deras kamp för att överleva med kraftiga biverkningar men utan någon form av medicinsk eller ekonomisk stöd. Det är historien om hyr de i slutet trots det enorma motståndet och alla odds mot sig lyckas bevara hoppad om att få livet tillbaka och hyr de kommer till den insikten att kampen för att bevisa att man inte är hypokondriker, att man har rätt, kan vara en stor del av det som gör att deras och alla andras biverkningar upplevas som och anses vara permanenta.

Filmens outline, treatment och delar av manus är skrivna på engelska av mig, Michael Appeltoft, som är dansk född, men har bot i USA i 5 år och filmad där i fyra av dessa och som nu bor i Sjurberg i Dalarna. Jag letar nu efter en producer och kanske, om rätt person finns, en medförfattare till manuset. Filmen planeras för närvarande att finansieras via crowd funding och att inspelas i USA våren 2017. Nedan är ett par repliker från manuset som är på engelske.

KELLY

You see me as a traitor don’t you? Because I’m getting better.

John does not answer.

KELLY

I refuse to stay ill just to prove my point.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01426

Projektmedlemmar

Medverkande