Gabriel Sammens
FENIX 2

Synopsis

Fenix 2 är en psykologisk science-fiction rymdskräck, i ett fiktivt universum under början av 2000-talet, om den filosofiska innebörden av heroism. En undrandes bitterljuvt poetisk tragedi där ljudbilden av rymdens tomhet mot episka resor och hjältedåd slås samman med ett low-key mise-en-scène där ljus och mörker duellerar i syfte att ställa publikens rädsla för förlust mot modet att agera. Huvudkaraktären Felix är en astronaut och forskare för ett globalt forskningsföretag samt en, ibland blint, plikttrogen och drömjägare som dedikerat sitt liv åt att jaga efter sin storebror Fredrik. Brödernas gemensamma dröm är att rädda en värld i nöd. När bröderna, i rymdfarkosten Fenix 2, sänds genom ett artificiellt maskhål till en terraformerad planet initieras uppdraget som en standard forskningsexpedition efter ett tidigare misslyckat försök. Men efter att direkt ha förlorat kontakten med kommunikationscentralen på Jorden, och därmed deras möjlighe...

Fenix 2 är en psykologisk science-fiction rymdskräck, i ett fiktivt universum under början av 2000-talet, om den filosofiska innebörden av heroism. En undrandes bitterljuvt poetisk tragedi där ljudbilden av rymdens tomhet mot episka resor och hjältedåd slås samman med ett low-key mise-en-scène där ljus och mörker duellerar i syfte att ställa publikens rädsla för förlust mot modet att agera.

Huvudkaraktären Felix är en astronaut och forskare för ett globalt

forskningsföretag samt en, ibland blint, plikttrogen och drömjägare som dedikerat sitt liv åt att jaga efter sin storebror Fredrik. Brödernas gemensamma dröm är att rädda en värld i nöd. När bröderna, i rymdfarkosten Fenix 2, sänds genom ett artificiellt maskhål till en terraformerad planet initieras uppdraget som en standard forskningsexpedition efter ett tidigare misslyckat försök. Men efter att direkt ha förlorat kontakten med

kommunikationscentralen på Jorden, och därmed deras möjligheter att återvända, bestämmer de sig ändå för att utforska planeten i hopp om att kunna finna en väg hem. Men väl på planetens yta stöter de på en mystisk anomali med förmågan att manipulera organiska ting i mörkret samt förvränga rymd. Den enda vägen hem bär därför med sig oönskade konsekvenser när delar av den mystiska förmågan ser ut att också ha följt med. Detta leder till att Felix, parallellt i intrigen, låsts in i en labbcell av antagonisten och forskaren Anne som vill åt information om förmågan. Så återigen måste Felix finna en väg ut.

Temat: Meningen med heroism, driver berättelsen i syfte att väcka tankar kring vad det faktiskt innebär att vara en hjälte och, utan något definitivt svar, öppna för diskussion kring ämnet.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01773

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare