Marcus Sparring
En resa i samhället

Synopsis

Denna film skall bli en komedi med stort fokus på egna karaktärer med olika personligheter samt inslag med imitation av kända profiler (imitation av den högre graden). Filmteamet kommer följa med dessa utvalda personer i deras vardag, följa med på aktiviteter och upptåg. Vi kommer jobba mycket med igenkänningsfaktorn hos vår publik. Publiken ska känna igen många av karaktärerna, en del personer de träffat i sin egen vardag. Även kontakten/närvaron med kamreatemaet och jobbet bakom kulisserna kommer bli en rolig del i filmen. Vi lägger stor vikt på att ha mycket improvisation blandat med manus. Det innebär improvisation under tydliga ramar och riktlinjer. Det ska bli en resa ut i samhället där vi kommer få lära känna dessa karaktärer under en period i deras liv. En slags dokumentär om hur de faktiskt lever och vilka egenheter de har för sig. Här är två exempel ur vår mindmapp vi har skrivit ner: " • Låtsaspolisen Steven 32 år, saftblandare på tak...

Denna film skall bli en komedi med stort fokus på egna karaktärer med olika personligheter samt inslag med imitation av kända profiler (imitation av den högre graden). Filmteamet kommer följa med dessa utvalda personer i deras vardag, följa med på aktiviteter och upptåg. Vi kommer jobba mycket med igenkänningsfaktorn hos vår publik. Publiken ska känna igen många av karaktärerna, en del personer de träffat i sin egen vardag. Även kontakten/närvaron med kamreatemaet och jobbet bakom kulisserna kommer bli en rolig del i filmen. Vi lägger stor vikt på att ha mycket improvisation blandat med manus. Det innebär improvisation under tydliga ramar och riktlinjer.

Det ska bli en resa ut i samhället där vi kommer få lära känna dessa karaktärer under en period i deras liv. En slags dokumentär om hur de faktiskt lever och vilka egenheter de har för sig.

Här är två exempel ur vår mindmapp vi har skrivit ner:

" • Låtsaspolisen Steven 32 år, saftblandare på taket från, polisbricka, plastpistol, handfängsel, ”strips” kikare, uniform av nåt slag, stenhårda brillor, stoppar bilar, cirkulerar på span, ”ut ur bilen med händerna på taket NU”, sen brotta ner och ta handfängsel, tvinga in i bilen och dumpa på öde industriområde, följa upp med kort intevju."

" • Originalet Stig 64 år som sitter på bussen längst fram och snackar med chaffisen om bla. motorer, cylindrar, hästar, vridmoment, vad han läst i tidningen, personer han träffat för 37 år sen, ställer för många frågor och makalöst påfrestande för sin omgivning. Hoppar på 07.32, åker samma tur tills 16.13, veckan efter ber chaffisen att han sitter längre bak på bussen, börjar såklart snacka med nån ny, kan inte hålla klaffen, TOTALT oviktiga samtal, självklara detaljer och saker han inte borde dela med sig av."

Det där är såklart bara exempel och tankar och en liten liten del av allt material vi tänkt göra film av. Men det är denna form av personifieringar vi kommer ägna oss åt med en röd tråd genom hela filmen och ett gemensamt avslut som sammanfattar hela filmen. Vi siktar på att ta in 5-10 personer som ska spela olika stora roller i filmen, några statister, lite folk till kamerateamet osv. De flesta rollerna kommer spelas av mig och min projektkompanjon Viktor.

Detta projekt är något vi ser otroligt mycket fram emot, vi kommer inte ge oss förens vi är helt nöjda. Det vi behöver är framförallt bra kamera och bra ljudupptagning. Har vi dom pusselbitarna kommer detta projekt bli riktigt bra.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00628

Projektmedlemmar

Medverkande