Joakim Kjell
Flugfiske och Rötterna i Finnmarken: En berättelse av Joakim Kjell

Synopsis

Flugfiske och Rötterna i Finnmarken: En berättelse av Joakim Kjell Året är 2023 och Joakim Kjell, en entusiastisk flugfiskare och intresset för sin släkt växer, Joakim påbörjar en resa för att förena sina passioner. Han beger sig till Finnmarken, en av Skandinaviens mest natursköna och outforskade regioner, för att upptäcka de fiskeäventyr som väntar där och samtidigt utforska sina egna släktrötter. Resan inleds med en flugfiskeexpedition där Joakim, tillsammans med Jenny sin flickvän, ger sig ut i de orörda områdena i Finnmarken för att söka efter de största och mest sällsynta fiskarna men även intresset för vildmark och hur vår släkt levde förut. Under färden genom vildmarken lär de två sig mer om flugfiskets historia och traditioner i området. Men det är inte bara fisket som lockar Joakim och Jenny. Han har också en stark drivkraft att lära känna sina förfäder och låta deras historier smälta samman med den stolta traditionen av flugfi...

Flugfiske och Rötterna i Finnmarken: En berättelse av Joakim Kjell

Året är 2023 och Joakim Kjell, en entusiastisk flugfiskare och intresset för sin släkt växer, Joakim påbörjar en resa för att förena sina passioner. Han beger sig till Finnmarken, en av Skandinaviens mest natursköna och outforskade regioner, för att upptäcka de fiskeäventyr som väntar där och samtidigt utforska sina egna släktrötter.

Resan inleds med en flugfiskeexpedition där Joakim, tillsammans med Jenny sin flickvän, ger sig ut i de orörda områdena i Finnmarken för att söka efter de största och mest sällsynta fiskarna men även intresset för vildmark och hur vår släkt levde förut. Under färden genom vildmarken lär de två sig mer om flugfiskets historia och traditioner i området.

Men det är inte bara fisket som lockar Joakim och Jenny. Han har också en stark drivkraft att lära känna sina förfäder och låta deras historier smälta samman med den stolta traditionen av flugfiske i Finnmarken. Med hjälp av lokalbefolkningen lyckas Joakim spåra sin släkt till en liten by i utanför Harads från tidigt 1800-tal och gräva fram intressanta och oväntade detaljer om sina anor.

I denna 200 ord långa synopsis får vi följa Joakim Kjells resa från hans första kast i de väldiga finnmarkska älvarna till det stora genombrottet i hans släktforskning. I en fängslande blandning av äventyr, fiske och historia upptäcker vi med Joakim hur två skilda passioner kan förenas och leda till en oförglömlig upplevelse i Finnmarkens hjärta.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-02113

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare