Gabriel Sammens
Drömlös

Synopsis

DRÖMLÖS – Kortfilm Drömlös är en paranormal-karaktäriserad science-fiction skräck, i fiktiv nutida svensk universitetsmiljö, om själsutforskningens oåterkalleliga konsekvenser. En ambitionsinspirerande tragedi där en isolationsförmedlande och surrealistisk ljudbild samarbetar med ett rumsbegränsat mise-en-scène i syfte att föra publiken in i protagonistens succesivt mer förvrängda verklighet. Protagonisten är Aaron, man 27, är en utbytesstudent på ett filmuniversitet och en självdestruktivt ambitiös blivande dokumentärfilmare som nyligen genomgått månader av självstudier samt egna experiment inom området: drömmar. Efter att ha stött på en metafysisk entitet som tagit sig ut ur Aarons drömvärld och in i hans verklighet vänder sig Aaron till sin ex-flickvän, utbytesstudenten Elen, för att få hjälp med att kunna bevisa fenomenet och befria sig själv från entitetens ökande grepp. Men entiteten, kallad Varelsen, har sin egen vilja och mål...

DRÖMLÖS – Kortfilm

Drömlös är en paranormal-karaktäriserad science-fiction skräck, i fiktiv nutida svensk universitetsmiljö, om själsutforskningens oåterkalleliga konsekvenser. En ambitionsinspirerande tragedi där en isolationsförmedlande och surrealistisk ljudbild samarbetar med ett rumsbegränsat mise-en-scène i syfte att föra publiken in i protagonistens succesivt mer förvrängda verklighet. Protagonisten är Aaron, man 27, är en utbytesstudent på ett filmuniversitet och en självdestruktivt ambitiös blivande dokumentärfilmare som nyligen genomgått månader av självstudier samt egna experiment inom området: drömmar.

Efter att ha stött på en metafysisk entitet som tagit sig ut ur Aarons drömvärld och in i hans verklighet vänder sig Aaron till sin ex-flickvän, utbytesstudenten Elen, för att få hjälp med att kunna bevisa fenomenet och befria sig själv från entitetens ökande grepp. Men entiteten, kallad Varelsen, har sin egen vilja och målet att tvinga Aaron att betala priset för sin otåliga nyfikenhet. Det står klart att Varelsen inte kommer att ge upp förrän den fått tag på sitt offer.

Temat: Själsutforskningen konsekvenser, driver berättelsen i syfte att både inspirera oss att följa vår nyfikenhet men även uppmärksamma oss på vad som krävs och kan komma att krävas av oss som utforskare av en potentiellt oändlig verklighet.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01655

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare