Johan L Heinstedt
Drift

Synopsis

Akt III I en korridor på polisstationen sitter ALEX(24) på en bänk och väntar. Lite längre ner i korridorren sitter TIM(24) i ett rum och blir förhörd av kriminalkommissarien KARIN(36). De är anhållna för grovt rattfylleri och vållande till annans död, då de efter gårdagens fest kört ihjäl en person med Tims bil. Tim försöker desperat måla upp Alex som den skyldiga genom att berätta för Karin hur han såg Alex stjäla plånboken från mannen de kört på. Men Tims uppfattning om vad som hände stämmer inte alls överens med polisens bevis. Karin avslutar besviket förhöret och lämnar en förvirrad Tim kvar i rummet. Akt II Mitt i natten, på en öde landsväg står Alex och Tim vid en bil. Framför bilen ligger en livlös kropp och en trasig cykel. Tim är ordentligt uppjagad och försöker intensivt få liv i kroppen, medan Alex står bredvid och försöker lugna Tim. De försöker båda greppa situationen och hets diskussion uppstår om vem som är skyldig till cyklisten...

Akt III

I en korridor på polisstationen sitter ALEX(24) på en bänk och väntar. Lite längre ner i korridorren sitter TIM(24) i ett rum och blir förhörd av kriminalkommissarien KARIN(36). De är anhållna för grovt rattfylleri och vållande till annans död, då de efter gårdagens fest kört ihjäl en person med Tims bil. Tim försöker desperat måla upp Alex som den skyldiga genom att berätta för Karin hur han såg Alex stjäla plånboken från mannen de kört på. Men Tims uppfattning om vad som hände stämmer inte alls överens med polisens bevis. Karin avslutar besviket förhöret och lämnar en förvirrad Tim kvar i rummet.

Akt II

Mitt i natten, på en öde landsväg står Alex och Tim vid en bil. Framför bilen ligger en livlös kropp och en trasig cykel. Tim är ordentligt uppjagad och försöker intensivt få liv i kroppen, medan Alex står bredvid och försöker lugna Tim. De försöker båda greppa situationen och hets diskussion uppstår om vem som är skyldig till cyklistens död. I ren nervositet går Tim ut på åkern och lämnar Alex ensam kvar vid bilen. Alex sätter sig då på huk och plockar åt sig plånboken från den livlösa kroppen. Han sätter sig i bilen och när Tim kommer tillbaka bestämmer dom sig för att ringa polisen.

Akt I

Utanför en pågående hemmafest på landsbygden står RICKY(27). Han får syn på Alex som står en bit bort vid en bil och letar efter sina cigarretter. Ricky synar honom uppifrån och ner och går sen fram till Alex och börjar småprata. Som från ingenstans får Alex plötsligt ett slag över käften så att han faller till marken. Ricky tar Alex plånbok och innan han hinner reagera försvinner Ricky iväg på sin cykel.

Kort därefter blir Tim utslängd från festen av ägarna till huset. Då planen varit att dom skulle övernatta i huset, måste de nu komma på ett sätt att ta sig hem. Eftersom bussarna har slutat gå föreslår Alex att dom ska ta Tims bil. Tim anser att han har druckit för mycket, men låter sig tillslut övertalas och de kör iväg.

Efter ett tag på vägen börjar Tim få svårt att hålla sig vaken framför ratten. Alex försöker gång på gång väcka honom och vid en kraftig kurva får han själv räta upp bilen på vägen igen. Plötsligt ser han Ricky cyklandes lite längre fram. Tim är knappt vid medvetande och Alex sträcker sig instinktivt efter ratten för att styra undan bilen. Men i ett ögonblick av bristande omdöme drabbas han av en hämndlysten tanke och ångrar sig i sista sekund. Bilen rullar med full fart i riktning mot Ricky...

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01004

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare