Amanda van Tol
Det handlar inte om nån jävla brottning längre, det handlar om dråp.

Synopsis

FILMENS SYNOPSIS Svensk wrestling har vuxit fram i södra delarna av Sverige det senaste decenniet och finns nu i Malmö, Göteborg och Stockholm. Rörelsen fortsätter växa men det är fortfarande väldigt många som inte har någon aning om att wrestling finns i Sverige I wrestling spelar fansen en oerhört stor roll då underhållningsformen i princip lika mycket bygger på fansens engagemang som wrestlingkaraktärernas brottningskonst. Det handlar om att provocera och engagera i en värld där det till synes inte finns några regler som är till för att följas. Den 12/4 är det dags för ännu en wrestling gala i Göteborg, One way to glory, det har blivit dags att se vem som ska komma att utmana den nuvarande titelinnehavaren, Steinbolt, genom en utslagningsturnering. Men innan dess vill vi titta in hos arrangörerna, höra lite vad wrestling är för nått egentligen, detta halvnya fenomen på den svenska underhållningshimlen. Kanske kan vi få se den lite mer ogl...

FILMENS SYNOPSIS

Svensk wrestling har vuxit fram i södra delarna av Sverige det senaste decenniet och finns nu i Malmö, Göteborg och Stockholm. Rörelsen fortsätter växa men det är fortfarande väldigt många som inte har någon aning om att wrestling finns i Sverige I wrestling spelar fansen en oerhört stor roll då underhållningsformen i princip lika mycket bygger på fansens engagemang som wrestlingkaraktärernas brottningskonst. Det handlar om att provocera och engagera i en värld där det till synes inte finns några regler som är till för att följas.

Den 12/4 är det dags för ännu en wrestling gala i Göteborg, One way to glory, det har blivit dags att se vem som ska komma att utmana den nuvarande titelinnehavaren, Steinbolt, genom en utslagningsturnering.

Men innan dess vill vi titta in hos arrangörerna, höra lite vad wrestling är för nått egentligen, detta halvnya fenomen på den svenska underhållningshimlen.

Kanske kan vi få se den lite mer oglamorösa sidan när wrestlarna tränar inför galan. Hur kom dem in på wrestling?

Och vilka är det sen som tittar på wrestling? Eller ännu bättre, vilka anser sig själva vara gbgwrestlings största fans och varför. Vi åker hem till ett urval av dem och låter de uttrycka sin kärlek och bild av vad wrestling är för dem.

Innan vi slutligen hänger med dem på galan.

”Man MÅSTE se GBG Wrestling live för att till fullo förstå, och för att till fullo få uppleva den obetalbara känslan av att vara en del av den magiska atmosfär som skapas, av wrestlarna och av publiken, tillsammans.”- gbgwrestling

Vi tänkte inleda och avsluta med galan. Galan är de individuella aktörernas mål och filmens grande finale. Platsen där vår parallellhistoria mellan fans och gbgwrestling möts och skapar det magiska som driver bägge parter och får deras hjärtan att banka för wrestling.

Vi tänkte låta arrangörens intervju stå för den mer informerande biten kring vad wrestling är, begrepp och regler, hur man bygger sin wrestlingkaraktär osv. All informations om kan vara relevant för att förstå och ge en bild av vad wrestling går ut på.

Samtidigt då som vi följer ett antal fans i Göteborg, varför deras hjärtan klappar för wrestling, hur de fick upp ögonen för det och vad de har för förväntningar på den kommande galan. En intimare mer personlig intervju i fansens hemmamiljö.

Vi kommer också ha en mer uppställd intervju form men få korta frågor som vi ställer till arrangören, fans och wrestlare med frågor som:

Varför wrestling?

Vad är det bästa?

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00843

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare