Selma Bergman
Den sista sommaren

Synopsis

Med inspiration från Sara Parkmans texter och musik har jag skrivit Den sista sommaren, en ca 15 min lång kortfilm. Även fast storyn är ganska sorglig vill jag visa det från en vacker sida. Med Saras folkmusik och ett dystopiskt Dalarna, hoppas jag skapa en vacker film utan zombies och förstörda städer, bara vacker natur och ledsna människor. Den handlar om en sjukdom som sprids fort över världen. Den kommer från ingenstans och på kort tid har stora delar av mänskligheten dött ut. Junis pappa åkte in till stan och kom aldrig tillbaka. Hon och vännen Oskar är kvar i Junis farfars stuga. De överlevde, men har svårt att hantera hur livet blivit efter sjukdomen. Alla deras bekanta, familj och vänner, är sannolikt döda. De sluter en pakt, de ska leva under sommaren, men sen ska de också dö. På vägen träffar de andra överlevande, brottas med ångesten och saknaden, och försöker njuta av sommaren. Det blir starka kontraster mellan sorg och lycka.

Med inspiration från Sara Parkmans texter och musik har jag skrivit Den sista sommaren, en ca 15 min lång kortfilm. Även fast storyn är ganska sorglig vill jag visa det från en vacker sida. Med Saras folkmusik och ett dystopiskt Dalarna, hoppas jag skapa en vacker film utan zombies och förstörda städer, bara vacker natur och ledsna människor.

Den handlar om en sjukdom som sprids fort över världen. Den kommer från ingenstans och på kort tid har stora delar av mänskligheten dött ut. Junis pappa åkte in till stan och kom aldrig tillbaka. Hon och vännen Oskar är kvar i Junis farfars stuga. De överlevde, men har svårt att hantera hur livet blivit efter sjukdomen. Alla deras bekanta, familj och vänner, är sannolikt döda. De sluter en pakt, de ska leva under sommaren, men sen ska de också dö. På vägen träffar de andra överlevande, brottas med ångesten och saknaden, och försöker njuta av sommaren. Det blir starka kontraster mellan sorg och lycka.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-02142

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare