Alex Johansson
Bordtennisdokumentär

Synopsis

En sportfokumentär som visar på att bordtennis inte bara är en källarsport. I denna dokumentär kommer vi få se intervjuer med 4 stycken VM-guldmedaljörer. Vi kommer även se flera svenska mästare både på herr- och damsidan berätta om sina upplevelser av sporten. Filmen kommer också visa mycket av själva sporten och att det faktiskt är en av väldens snabbaste sporter som är relativt liten i Sverige men enorm i Kina. Vi kommer ha matcher med en av världsmästarna som var med när Sverige vann VM-guld i Sarajevo 1973 och hans dotter som varit svensk mästarinna ett flertal gånger. Filmen kommer inte bara rikta in sig på profilerna i sporten utan även eldsjälarna som får de små klubbarna att gå runt. Vi har fått tillstånd att filma hos två klubbar. Halmstad BTK: Svenska mästare 2018 och har haft VM 2017 Laholms BTK Serve: En klubb som brinner för att ge människor som vill spela pingis chansen att spela oavsett ålder och inkomst. Vi vet att denna dok...

En sportfokumentär som visar på att bordtennis inte bara är en källarsport. I denna dokumentär kommer vi få se intervjuer med 4 stycken VM-guldmedaljörer. Vi kommer även se flera svenska mästare både på herr- och damsidan berätta om sina upplevelser av sporten. Filmen kommer också visa mycket av själva sporten och att det faktiskt är en av väldens snabbaste sporter som är relativt liten i Sverige men enorm i Kina. Vi kommer ha matcher med en av världsmästarna som var med när Sverige vann VM-guld i Sarajevo 1973 och hans dotter som varit svensk mästarinna ett flertal gånger.

Filmen kommer inte bara rikta in sig på profilerna i sporten utan även eldsjälarna som får de små klubbarna att gå runt. Vi har fått tillstånd att filma hos två klubbar.

Halmstad BTK: Svenska mästare 2018 och har haft VM 2017

Laholms BTK Serve: En klubb som brinner för att ge människor som vill spela pingis chansen att spela oavsett ålder och inkomst.

Vi vet att denna dokumentären kommer få stort genomslag då vi kommer texta den på kinesiska så den får ännu större omfång. Då två av våra intervjupersoner, Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson kan jämföras med Messi och Ronaldo i Kina.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01667

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare