Alexandra Lovelock
Bird Song

Synopsis

”Bird Song” handlar om en föräldralös ung tjej som kämpar för sin överlevnad. Gatorna är hennes hem och det enda sällskap hon har är hennes papper och penna. Teckningarna är hennes uppfattning om sig själv och verkligheten omkring henne. Första bilden föreställer en fågel i en fågelbur. Varje minut räknas ner till hennes slutliga öde och genom en ren slump möter hon en främling som visar hennes själ en annan värld långt borta från all smärta och lidande. En alternativ värld där hennes själ får njuta av bekvämligheter som hon länge gått miste om, vi får även en inblick i hennes bakgrund genom brända gamla foton som förklarar hur hon förlorade sin familj och varför hon hamnade ute på gatan. I detta förlorade paradis får hon välja om hon vill stanna för evigt med främlingen och ge upp det eländiga livet hon har haft så länge. Hon beslutar sig att ta en chans och följer främlingen. I sista scenen har hennes själ äntligen funnit den fridsamma vil...

”Bird Song” handlar om en föräldralös ung tjej som kämpar för sin överlevnad. Gatorna är hennes hem och det enda sällskap hon har är hennes papper och penna. Teckningarna är hennes uppfattning om sig själv och verkligheten omkring henne. Första bilden föreställer en fågel i en fågelbur.

Varje minut räknas ner till hennes slutliga öde och genom en ren slump möter hon en främling som visar hennes själ en annan värld långt borta från all smärta och lidande.

En alternativ värld där hennes själ får njuta av bekvämligheter som hon länge gått miste om, vi får även en inblick i hennes bakgrund genom brända gamla foton som förklarar hur hon förlorade sin familj och varför hon hamnade ute på gatan.

I detta förlorade paradis får hon välja om hon vill stanna för evigt med främlingen och ge upp det eländiga livet hon har haft så länge.

Hon beslutar sig att ta en chans och följer främlingen. I sista scenen har hennes själ äntligen funnit den fridsamma vilan och allt som nu finns kvar är hennes livlösa kropp och den sista teckningen som visar en fri fågel.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00752

Projektmedlemmar

Medverkande