Sophia Larsson
Allsmäktiga gudar - Freja

Synopsis

Millennier har passerat sedan tiden då vikingarna bad till asagudarna om tur på havet, men den minskade populariteten innebär inte att gudarna bara försvann! I tusentals år har gudarna och gudinnorna levt bland dödliga och upplevt pesten, nationers födelser och inte minst sociala medier. Vissa av gudarna lever vidare som de alltid gjort, som en familj. Andra vill ha så lite med den gudomliga familjen att göra, Freja till exempel. Freja vill inte ha något med sin familj att göra då hon istället vill leva sitt eget liv och testa lyckan med kärleken för första gången på 300 år, men när hennes familj konfronterar henne och berättar att Ragnarök är påväg för att utplåna de alla, så måste Freja lägga sitt egna liv åt sidan för att kunna rädda världen. Varje avsnitt filmas som en mockumentary, där karaktärerna tillåts prata med och ha ögonkontakt med kameran. Innehållet är fiktion men framstår som reality i vår moderna tid.

Millennier har passerat sedan tiden då vikingarna bad till asagudarna om tur på havet, men den minskade populariteten innebär inte att gudarna bara försvann! I tusentals år har gudarna och gudinnorna levt bland dödliga och upplevt pesten, nationers födelser och inte minst sociala medier. Vissa av gudarna lever vidare som de alltid gjort, som en familj. Andra vill ha så lite med den gudomliga familjen att göra, Freja till exempel.

Freja vill inte ha något med sin familj att göra då hon istället vill leva sitt eget liv och testa lyckan med kärleken för första gången på 300 år, men när hennes familj konfronterar henne och berättar att Ragnarök är påväg för att utplåna de alla, så måste Freja lägga sitt egna liv åt sidan för att kunna rädda världen.

Varje avsnitt filmas som en mockumentary, där karaktärerna tillåts prata med och ha ögonkontakt med kameran. Innehållet är fiktion men framstår som reality i vår moderna tid.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01662

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare