Stina Nilsson
Även i döden

Synopsis

På en ö i medeltidens dager står en beslöjad gestalt vid strandbanken invid en eka, där en kvinna ligger stilla och livlös. I tystnad vänder sig gestalten från platsen och vandrar mot en övergiven borg som vilar på toppen av ön. Gestalten, Joann, vandrar genom borgen och ser människor från det förflutna passera. Medan hon vandrar borgen så ser vi hela historien i hennes flashback. Joann och Idun, två vänner som lever i borgen, möter Vidar, en främling som sätter foten på deras ö. Han och Idun fattar snabbt tycke för varandra, men Joann anar att något inte står helt rätt till med Vidar. Efter att hon övertygats tillräkligt så försöker hon tala förstånd med Idun, men i sin förälskelse vägrar Idun att lyssna. En dag vandrar Idun långt bort från borgen med Vidar. Men försent märker hon att Joann hade rätt när Vidar försöker röva bort henne från ön. Joann kommer till hennes räddning och hjälper henne tillbaka till borgen. Men Vidar är efter dem. E...

På en ö i medeltidens dager står en beslöjad gestalt vid strandbanken invid en eka, där en kvinna ligger stilla och livlös. I tystnad vänder sig gestalten från platsen och vandrar mot en övergiven borg som vilar på toppen av ön. Gestalten, Joann, vandrar genom borgen och ser människor från det förflutna passera. Medan hon vandrar borgen så ser vi hela historien i hennes flashback.

Joann och Idun, två vänner som lever i borgen, möter Vidar, en främling som sätter foten på deras ö. Han och Idun fattar snabbt tycke för varandra, men Joann anar att något inte står helt rätt till med Vidar. Efter att hon övertygats tillräkligt så försöker hon tala förstånd med Idun, men i sin förälskelse vägrar Idun att lyssna.

En dag vandrar Idun långt bort från borgen med Vidar. Men försent märker hon att Joann hade rätt när Vidar försöker röva bort henne från ön. Joann kommer till hennes räddning och hjälper henne tillbaka till borgen. Men Vidar är efter dem. Efter en lång kamp gör Vidar i sin ilska ett försök att döda Idun. I sista stund kastar sig Joann mot honom, och de faller mot sin död nedför borgmuren.

Tillbaka till nutiden står Joann i borgens högsta fönster och stirrar ned mot strandbanken där en beslöjad gestalt står vid en eka. Gestalten knuffar långsamt ut ekan och låter den flyta iväg innan hon vänder och går, då vi får se att gestalten är Idun. I ekan ligger Joann, lika stilla som vattnet som för med sig ekan bort över sjön.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00626

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare