Ayla Karlsson
A Heart Still Beating (Människors perception)

Synopsis

Denna film är en del av ett undersökande projekt två elever på Soltorgsgymnasiet har hand om. Projektet handlar om människors perception, och hur olika människor påverkas av och uppfattar ett visst intryck, i detta fall denna film. Själva undersökningen ska sedan äga rum på Sveriges Kortfilmfestival; SM i minutfilm, där filmen ska visas. Filmen ska bestå av abstrakta och suggestiva miljöer, i starka kontraster mellan ljus och mörker. En ung kvinna (Ellinor Johnsson) ska sedan gestalta depression kontra lycka och glädje (ljus och mörker). Hon tycker sig vara i en helvetesvärld och längtar till sitt paradis, men ser ingen utväg ur sitt helvete. Samtidigt som vi ser hennes helvete och hennes paradis läses en text (av Vincent Cyr) som handlar om just hopplösheten i livet. Meningen är alltså att filmen ska vara väldigt abstrakt, just för att vi sedan ska kunna undersöka hur olika människor har uppfattat den. T.ex: En person kanske uppfattar filmen...

Denna film är en del av ett undersökande projekt två elever på Soltorgsgymnasiet har hand om. Projektet handlar om människors perception, och hur olika människor påverkas av och uppfattar ett visst intryck, i detta fall denna film. Själva undersökningen ska sedan äga rum på Sveriges Kortfilmfestival; SM i minutfilm, där filmen ska visas.

Filmen ska bestå av abstrakta och suggestiva miljöer, i starka kontraster mellan ljus och mörker. En ung kvinna (Ellinor Johnsson) ska sedan gestalta depression kontra lycka och glädje (ljus och mörker). Hon tycker sig vara i en helvetesvärld och längtar till sitt paradis, men ser ingen utväg ur sitt helvete. Samtidigt som vi ser hennes helvete och hennes paradis läses en text (av Vincent Cyr) som handlar om just hopplösheten i livet.

Meningen är alltså att filmen ska vara väldigt abstrakt, just för att vi sedan ska kunna undersöka hur olika människor har uppfattat den. T.ex: En person kanske uppfattar filmen som väldigt deprimerande och sorglig, medan en annan person tycker att den sprider helt andra känslor.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00688

Projektmedlemmar

Medverkande