Nora Steiner
2015-02-24 (24e februari)

Synopsis

Sam upptäcker att hon återupplever samma dag om och om igen. Varje dag går Sam till jobbet och kollegorna håller samma konversationer om och om igen. På väg hem från jobbet går Sam förbi en lägenhet där en kvinna tycks bli misshandlad av sin man. Sam gör till en början ingenting åt kvinnans situation, men efter att ha passerat lägenheten varje dag och hon blivit medveten om att kvinnan kommer bli misshandlad varje kväll om ingen gör något, bestämmer sig Sam för att försöka förhindra händelsen. Efter ett par misslyckade försök går Sam en dag hem från jobbet med en skiftnyckel. Utanför lägenheten hör Sam hur paret börjar bråka och hon tar sig in och går emellan dem. Hon ställer sig framför kvinnan med skiftnyckeln i handen. Mannen rör sig mot kvinnorna och Sam svingar vapnet mot mannen. I nästa ögonblick vaknar Sam i sin säng och det är återigen samma morgon. Sedan visas en scen som utspelar sig i parets lägenhet vid ett annat tillfälle, där det av...

Sam upptäcker att hon återupplever samma dag om och om igen. Varje dag går Sam till jobbet och kollegorna håller samma konversationer om och om igen. På väg hem från jobbet går Sam förbi en lägenhet där en kvinna tycks bli misshandlad av sin man. Sam gör till en början ingenting åt kvinnans situation, men efter att ha passerat lägenheten varje dag och hon blivit medveten om att kvinnan kommer bli misshandlad varje kväll om ingen gör något, bestämmer sig Sam för att försöka förhindra händelsen. Efter ett par misslyckade försök går Sam en dag hem från jobbet med en skiftnyckel. Utanför lägenheten hör Sam hur paret börjar bråka och hon tar sig in och går emellan dem. Hon ställer sig framför kvinnan med skiftnyckeln i handen. Mannen rör sig mot kvinnorna och Sam svingar vapnet mot mannen. I nästa ögonblick vaknar Sam i sin säng och det är återigen samma morgon. Sedan visas en scen som utspelar sig i parets lägenhet vid ett annat tillfälle, där det avslöjas att det inte är kvinnan som misshandlas av mannen. I själva verket är det mannen som blivit misshandlad av kvinnan.

Kan män bli misshandlade? Vad har vi för fördomar om våld i hemmet och våld mot män?

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00916

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare