Videogud Sommarprogram 2018

Videogud Sommarprogram 2018

25 maj - 5 September

Släppa taget, 2017, 04:00 min, Agnes Hedin
Waltzing Tilda, 2017, 15:00 min, Jonathan Wilhelmsson       
Vattenbäraren, 2017, 10:46 min, Julia Qvarnström


Videoguds sommarprogram i Dalarna lyfter fram tre unga och begåvade filmtalanger med anknytning till vårt län. Alla tre regissörerna representerade och tävlade för Dalarna i Novemberfestival 2017, Sveriges ”SM” i kortfilm. Det är tre väldigt olika berättelser som visar på en stark och levande berättartradition i vårt län i bland våra unga.

Agnes Hedins film Släppa taget är en personlig tolkning om hur det är att gå i skolan där allt inte är svart och vitt utan bra stunder blandas med dåliga. En kortfilm som reflekterar över hur det är att vara ung i dag i skolan. Självutlämnande och modigt!

Jonathan Wilhelmsson film Waltzing Tilda utspelar sig i Australien där vi får följa en excentrisk Tilda och hennes talande kanin som de sista människorna kvar på jorden. Vad skulle du göra om du var ensam kvar på vår jord? Dystopi som är förföriskt vacker!

Julia Qvarnströms film Vattenbäraren är en fin skildring av sorgebearbetning och hur svårt det kan vara att släppa taget. Ett moget människoporträtt med lysande regi.  Gripande!

_____________________________________________________________________________________________________
VIDEOGUD är ett samarbete mellan regionerna Gävleborg, Uppsala och landstinget Dalarna. Med visningsstationer i offentlig miljö och ett årligt symposium skapar vi möjlighet för människor att ta del av aktuell videokonst. Vill du veta mer om VIDEOGUD? Besök oss på: www.videogud.se