FILM I SKOLAN-DAGEN I TÄLLBERG

FILM I SKOLAN-DAGEN I TÄLLBERG

09 oktober

Den 9:e oktober kommer Film i skolan-dagen till Tällberg i Dalarna. Du kan redan nu anmäla dig till arrangemanget så att du säkrar en plats till höstens stora filmpedagogiska evenemang, det är helt gratis att delta och vi bjuder på lunch och fika. Klicka här för att komma till anmälan. Film i skolan-dagen är en inspirationsdag för dig som vill lära dig mer om hur du kan arbeta med filmen som ett verktyg i skolan. Dagen riktar sig till dig som jobbar i skolan/kulturskolan, är verksam inom kulturen eller kulturell organisation och såklart för alla filmintresserade. 

Film i skolan-dagen görs i samarbete med Svenska Filminstitutet och Föreningen FOMP Film -och mediepedagogik. Till dagen kommer bland annat Anna Tornberg från Statens Medieråd och presenterar delar ur det demokratistärkande pedagogiska materialet, Propaganda och bilders makt samt Könsnormer i bildspråket, som Statens medieråd har tagit fram för skolan. 


Dessutom kommer Sanjin Pejkovic som är filmforskare vid Linnéuniversitetet, medarbetare på Göteborgs filmfestival samt filmskribent. han kommer att genom en filmhistorisk förankring, praktiska filmanalyser och i en dialog med publiken, diskutera och göra några nedslag som problematiserar och granskar stereotypernas historia på den vita duken.


Vi får även träffa manusförfattaren, regissören och producenten Clara Bodén som pratar om behovet av att, som ung, kunna känna igen sig i de bilder som omger en samt varför det är viktigt att olika röster från olika miljöer får synas och höras. Clara är bland annat skapare av filmen Lgh+bil+allt jag har och äger.  


Dessutom möter vi projektledaren för Filmrikets nya plattform Lianna Hallsenius som kommer att berätta mer om det nylanserade filmpedagogiska verktyget.


Dagen kommer även att innehålla fler gästande föreläsare och praktiska filmworkshops.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.