Wilma Johansson
Hur svårt kan de va'?

Synopsis

Hur svårt kan det vara? En film om att förändra världen i det lilla. Vi ser två kvinnor lasta en lastbil med säckar fyllda med kläder och förnödenheter. När lastbilen är fullastad åker den iväg. Det är Carla som kör lastbilen och hon berättar om vad hon gör och vart sakerna ska hamna. Carla berättar att de har samlat in förnödenheter med hennes hjälporganisation, vi får veta varför hon började engagera sig för att hjälpa folk och att sakerna kommer hamna i krigsdrabbade Ukraina.. Allt verkar flyta på. Vi får sedan se Carla med hennes närmaste familj och vänner som hon vill spendera så mycket tid med som möjligt, men organisationen konkurrerar om hennes tid. Det största bekymret för Carla är att balansera föreningslivet och privatlivet. Hon önskar att hon hade mer tid, resurser och hjälp från andra för att kunna hjälpa så många som möjligt. En ny scen börjar där Carlas vän och samarbetspartner Catharina kommer hem till Carla och de börj...

Hur svårt kan det vara?

En film om att förändra världen i det lilla.

Vi ser två kvinnor lasta en lastbil med säckar fyllda med kläder och förnödenheter. När lastbilen är fullastad åker den iväg. Det är Carla som kör lastbilen och hon berättar om vad hon gör och vart sakerna ska hamna. Carla berättar att de har samlat in förnödenheter med hennes hjälporganisation, vi får veta varför hon började engagera sig för att hjälpa folk och att sakerna kommer hamna i krigsdrabbade Ukraina.. Allt verkar flyta på.

Vi får sedan se Carla med hennes närmaste familj och vänner som hon vill spendera så mycket tid med som möjligt, men organisationen konkurrerar om hennes tid. Det största bekymret för Carla är att balansera föreningslivet och privatlivet. Hon önskar att hon hade mer tid, resurser och hjälp från andra för att kunna hjälpa så många som möjligt.

En ny scen börjar där Carlas vän och samarbetspartner Catharina kommer hem till Carla och de börjar förbereda inför nästa projekt i Dalarna. Vi ser hur mycket kvinnorna gör och vilken skillnad de kan bidra med trots bristen på resurser som Carla berättade om tidigare. Deras motto är trots allt “Hur svårt kan det vara?” och de vill förändra världen i det lilla. Filmen slutar med en scen där Carla och Catharina delar ut förnödenheter till personer som behöver det. Publiken ser vilken skillnad arbetet skapar och får insikten tillsammans med Carla om hur ansträngningarna är värda tiden.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-02091

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare