Writers Room

Writers Room

Writers Room (WR) är en exklusiv talangsatsning för en mindre grupp manusförfattare i Film i Dalarnas regi. 

Writers Room ska fungera som en plats där man träffas, bollar idéer, läser varandras projekt, ger feedback samt utvecklar sina berättelser till det format som passar historien bäst.

Som medlem i Writers Room kommer du få access till olika föreläsningar och workshops samt få uppgifter att skriva för branschen. I höst har WR en uppgift, att var och en, eller i författarteam, skriver fram några webb-serier som ska pitchas för SVT dramas projektledare Peter Zell. 

Framöver ska WR:s författare även jobba fram andra format som kan pitchas för diverse producenter i branschen.

I WR ingår manuscoaching av Film i Dalarnas talangutvecklare, Diana Andersson Walve.

WR har sitt fasta säte på Film i Dalarnas kontor i centrala Falun, men vi har även kreativa möten på andra inspirerande platser. Talangsatsningen kommer även att bjuda in branschpersoner till workshop eller föreläsningar.

För att ansöka om medlemskap behöver du ett CV samt arbetsprover*, samt en referens från ett tidigare skrivuppdrag. 

Som medlem behöver du ha en vilja och ett driv att få utvecklas med ditt skrivande, vara mottaglig för feedback och förstås att vara engagerad i dina klubbdeltagares skrivprocess. 

För att bli medlem i Writers room så behöver du ha en anknytning till Dalarna, exempelvis bo här eller uppvuxen i Dalarna.

Träffarna sker inledningsvis en gång i veckan med start i september i Film i Dalarnas lokaler på Falugatan 2. (exakt tid meddelas senare)

Skicka din ansökan till diana.walve@filmidalarna.se

Senast den 17 augusti vill vi ha din ansökan.

*Som arbetsprov skickar du med minst två manus av valfritt format samt minst två tillhörande synopsis projekt. Även annat presentationsmaterial välkomnas.

För att söka till WR ser vi helst att du är utbildad manusförfattare eller har likvärdig kunskap som du erhållit från branschen.