• Dokumentär
  • Inspelning
Cia Embretsen
Så påverkade pandemin oss

Synopsis

Det är bra att gräva där en står och i dessa tider passa uttrycket ännu bättre än annars. I brist på sociala kontakter i den verkliga värden följer jag pandemin i samhället genom min egen familj. Vanliga människor berättar hur de påverkas och hur de gör för att anpassa sig efter de nya förhållningssätten. Mamma- Lena Mamma och pappa har varit gifta i 62 år och knappt varit ifrån varandra. I februari flyttade pappa till ett servisboende. Mamma hälsade på 6 dagar i veckan fram tills att boendet stängde helt för besök i början av mars. Syster - Eva-Lena Syster jobbar nu hemifrån och får lov att skippa alla konserter, teatrar och discokvällar. Make - Mommo Mommo pluggar nu på distans men hur går det med sommarjobbet på SSAB? Tidigt pekades den svensk-somaliska gruppen ut som en minoritet som blev extra hårt drabbad av pandemin. Mommo är svensk-somalier, vad säger han om det påståendet? Barnen- Valdemar 11 år, Elver 9 år, Idris...

Det är bra att gräva där en står och i dessa tider passa uttrycket ännu bättre än annars. I brist på sociala kontakter i den verkliga värden följer jag pandemin i samhället genom min egen familj. Vanliga människor berättar hur de påverkas och hur de gör för att anpassa sig efter de nya förhållningssätten.

Mamma- Lena

Mamma och pappa har varit gifta i 62 år och knappt varit ifrån varandra. I februari flyttade pappa till ett servisboende. Mamma hälsade på 6 dagar i veckan fram tills att boendet stängde helt för besök i början av mars.

Syster - Eva-Lena

Syster jobbar nu hemifrån och får lov att skippa alla konserter, teatrar och discokvällar.

Make - Mommo

Mommo pluggar nu på distans men hur går det med sommarjobbet på SSAB? Tidigt pekades den svensk-somaliska gruppen ut som en minoritet som blev extra hårt drabbad av pandemin. Mommo är svensk-somalier, vad säger han om det påståendet?

Barnen- Valdemar 11 år, Elver 9 år, Idris 2 år, Josef 7 månader

Vad händer i skolan? Valdemar och Elver berättar hur skolan och deras vardag påverkas. Idris går inte längre till förskolan och Josef är lyckligt ovetande om allt.

Jag- Cia

Jag själv kommer att finnas med som en röst som håller ihop, frågar och stöttar.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01825

Projektmedlemmar

Medverkande