• Projekt - visning/spridning
  • Inspelning
Esbjörn Lilja
GODLIKE BEAR - HATEBOYS VIDEO

Synopsis

Manusbaserad musikvideo till låten Hateboys av Godlike Bear- Texten nedan finns även i en bifogad fil LÅT: HATEBOYS (3 min och 30 sek) ARTIST OCH KOMPOSITÖR: GODLIKE BEAR MEDVERKANDE: TEATER AKTÖR, Årskurs 4-8 Säter (EIRIS, LOKE, JOSEFIN, LUNA) + GODLIKE BEAR MANUS: ESBJÖRN LILJA & KÅL BERIT SENS Vi lever i en allt mer konstigare värld, där gränsen mellan det goda och onda suddas för att ge plats åt normaliserat hat och hot beteende. För bara ett decennium sen vill jag tro att det var annorlunda, de flesta vuxna människor skulle exempelvis inte öppet hoppa på en tonårig klimataktivist. Det fanns skam och ett filter som sa stopp. I högermedias morgonsoffor sitter expertfolk och blandar ihop sak och person; visst G har ett otroligt seriöst engagemang, men är väl lite för ung och har för tydliga asberger tendenser för att vara trovärdig i sin ilska? Vem tror hon att hon är? Bono? År 2019 är vuxna människor på riktigt upprörda över att barn...

Manusbaserad musikvideo till låten Hateboys av Godlike Bear-

Texten nedan finns även i en bifogad fil

LÅT: HATEBOYS (3 min och 30 sek)

ARTIST OCH KOMPOSITÖR: GODLIKE BEAR

MEDVERKANDE: TEATER AKTÖR, Årskurs 4-8 Säter (EIRIS, LOKE, JOSEFIN, LUNA) + GODLIKE BEAR

MANUS: ESBJÖRN LILJA & KÅL BERIT SENS

Vi lever i en allt mer konstigare värld, där gränsen mellan det goda och onda suddas för att ge plats åt normaliserat hat och hot beteende. För bara ett decennium sen vill jag tro att det var annorlunda, de flesta vuxna människor skulle exempelvis inte öppet hoppa på en tonårig klimataktivist. Det fanns skam och ett filter som sa stopp.

I högermedias morgonsoffor sitter expertfolk och blandar ihop sak och person; visst G har ett otroligt seriöst engagemang, men är väl lite för ung och har för tydliga asberger tendenser för att vara trovärdig i sin ilska? Vem tror hon att hon är? Bono? År 2019 är vuxna människor på riktigt upprörda över att barn försöker lära dem sunda värdegrunder och tar fram fakta.

Och så har vi den normaliserade rasismen som hela tiden växer fram, en stor förklaring naturligtvis alla dessa kämpande troll och blöj-debattörer.

.

Låten Hateboys kommenterar alla dessa intellektuellt lata, aggressiva, och överflödiga ”sanningssägare” som finner styrka och bekräftelse i sina enfaldiga världsbilder.

FÖRSLAG PÅ SCENER TILL VIDEON:

Fyra ryggar mot kameran

Scen 1: Uppviglaren (GODLIKE BEAR iklädd en emoji dräkt) kommer in i ett rum och viskar någonting i en av barnens öra. Uppviglaren smiter snabbt ut. Personen som fått första viskningen vänder sig mot kameran, rynkar på ögonbrynen. Därefter knackar på andra personen i ledet på axeln, de tittar på varandra. Person nr.2 reagerar på viskningen, personen 2 knackar person 3 axeln, sen samma sak pers 3 till pers 4. (Ringar på vattnet). Alla fyra barnens ansikte zoomas in och beskriver reaktionen på det de hört (förvånad, arg, hånskratt etc)

Scen 2: De fyra barnen försöker hitta uppviglaren för att ifrågasätta det de precis har hört. De jagar uppviglaren på olika håll i olika rum/miljöer med varsin toalettborste. Uppviglaren hittas av en barnen, uppviglaren försöker övertala att den har rätt och att barnet ska sluta ifrågasätta. Barnet kuvar gradvis och har ensamt svårt att stå emot uppviglaren. Uppviglaren och barn 1 hittas av barn 2, barn 2 stöttar barn 1. Tillsammans argumenterar dem ner uppviglaren och erbjuder toalettborstar, faktaböcker, uppviglaren pekar mot barn 2, barn 2 hänger nonchalant ett frågetecken av plast runt uppviglarens pekfinger. Uppviglaren flyr undan barn 1 och 2

Scen 3: Uppviglaren står i en trapp och möts av barn 3 på några trappsteg längre ner. Uppviglaren utmanar barn 3 och tar ett kliv nerför trappen, barn 3 tar ett kliv ner. Barn 4 ställer sig bredvid barn 3 och lägger en hand på axeln. Uppviglaren reagerar och backar ett steg. Barnen tar ett hopp upp i trappen, uppviglaren backar några steg, vänder ryggen till och försöker fly. Men möts av barn 1 och barn 2. Uppviglaren är fast och ser ingen väg ut. Alla barnen närmar sig uppviglaren som sätter sig ner i trappen. Besegrad tar han av sig emoji dräkten.

Scen 4: Bandscen: Godlike Bear kompas av de fyra aktörerna som spelar trummor, bas, synth, videon klipps gärna in och ut från scenerna 1-3 till bandscenerna. Tänker några tagning på bandscen som sedan kan klippas in.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01747
Projektägare
Regissör
Film i Dalarna
Projektet skapat
2019-10-20
Projektfas
Inspelning
Filmlängd
0h 4m 0s
Format
Projekt - visning/spridning

Medverkande