• Kortfilm
  • Förproduktion
Mikaela Olby
Fall

Synopsis

Ett psykologiskt och existentiellt drama som utspelar sig i ett skidsystem där huvudkaraktären - Amanda - äger backarna och sin tillvaro. Handlingen börjar uppe på skidbergets topp, där skidälskaren Amanda blickar ut över den idylliska vintervyn, känner den friska och kalla luften och lyssnar till sin favoritlåt. Plötsligt kommer två störande bekanta glidandes fram till henne och avbryter hennes ögonblick, men hon lyckas snart få dem att bege sig iväg och börjar åka själv. Dock händer det oförväntade då hon missbedömer ett krön och faller med hög fart ut från backen och rakt in i ett träd. Följande minuter blir genast allvarsamma då Amanda har skadats och blir liggandes på marken i den kalla snön. Hon upptäcker att hennes mobil har dött och kan inte ringa någon, samtidigt som skidåkare åker förbi henne utan att se henne då hon har glidit in i en dunge vid sidan av backen. Amanda brottas med både en fysisk och psykisk kamp och konfronteras...

Ett psykologiskt och existentiellt drama som utspelar sig i ett skidsystem där huvudkaraktären - Amanda - äger backarna och sin tillvaro.

Handlingen börjar uppe på skidbergets topp, där skidälskaren Amanda blickar ut över den idylliska vintervyn, känner den friska och kalla luften och lyssnar till sin favoritlåt. Plötsligt kommer två störande bekanta glidandes fram till henne och avbryter hennes ögonblick, men hon lyckas snart få dem att bege sig iväg och börjar åka själv. Dock händer det oförväntade då hon missbedömer ett krön och faller med hög fart ut från backen och rakt in i ett träd. Följande minuter blir genast allvarsamma då Amanda har skadats och blir liggandes på marken i den kalla snön. Hon upptäcker att hennes mobil har dött och kan inte ringa någon, samtidigt som skidåkare åker förbi henne utan att se henne då hon har glidit in i en dunge vid sidan av backen.

Amanda brottas med både en fysisk och psykisk kamp och konfronteras med naturens lagar men även med sig själv. Hon får bilder av sin kommande begravning i tron om att hon är påväg att möta sin död. I dessa tankegångar ser hon även tillbaka på stunder i sitt liv hon inte vill glömma och tänker på allt det hon vill uppleva i framtiden men som hon nu känner glider henne ur händerna. Hon försöker ta sig från olycksplatsen själv men lyckas inte och den självständighet hon alltid har försökt upprätthålla omprövas. Några barn åker förbi henne men de förstår inte allvaret och kör vidare. När Amanda till slut ger upp hoppet och lutar sig tillbaka vågar hon till slut viska ordet ’hjälp’ tyst för sig själv och kommer till insikten att ensam inte alltid är starkast. Kort därefter hittar två pistörer henne och hjälper henne från platsen.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01536

Projektmedlemmar

Medverkande