UPCOMING 2015

emil-bild bwEMIL BROO

Jag heter Emil Broo, 21 år och studerar Film och tv produktion vid Högskolan Dalarna. Kommer ursprungligen från Gävle, där jag innan jag började på högskolan pluggade på Medieprogrammet på Borgarskolan. Har sedan jag var 10 år varit intresserad av att göra film, men det var först på gymnasiet då jag gick medieprogrammet som jag gjorde egna fiktiva kortfilmer som jag bland annat regisserade, skrev manus till och även fotade och redigerade dem själv ibland. Sedan dess har jag gjort allt från egna kortfilmer, hjälpt till med musikvideos och även dokumentärfilmer.
Har alltid haft drömmen om att bli filmregissör, även om foto och redigering och manus är roligt det också så ligger intresset för filmregi närmast.

Showreel för tidigare verk: https://www.youtube.com/watch?v=hkS7Eg2pIWw


ÅSA LINDER

Åsa Linder-bw

Jag tog min kandidatexamen i Bildproduktion, Manus för film och TV 2015. Har tidigare studerat ett år vid Ölandsdokumentärfilmskola. Jag är född och uppvuxen i Stockholm men flyttade då jag var tjugofem år för att gå i lära hos butohdanasaren SU-EN.  Senare var jag med och startade en friteatergrupp, där jag arbetade som skådespelare och dansare i tio år.
Min första film hade premiär 2011 och efter det har det blivit en till kortfilm som bl.a. visats på Uppsala Internationella Kortfilmsfestival. Jag upplever att min bakgrund inom den fysiskateatern, butohdansen och performancekonsten berikar mitt filmskapande, både vad gäller arbetsmetoder och gestaltning.  Som filmskapare vill jag arbeta med magisk realism.