UPCOMING 2014


MARCUS HOLMQVIST

MARCUS BWJag heter Marcus Holmqvist och kommer från Ludvika. I högstadiet upptäckte jag att man kan göra film istället för att lämna in skriftliga uppgifter. Det utvecklades till ett intresse och jag valde att studera bildproduktion på Högskolan Dalarna. Efter utbildningen har jag jobbat med beställningsfilm åt företag.

Det har varit kul men viljan att göra fiktiv film har alltid funnits kvar. Därför är det jättekul att jag nu får en chans att göra en av mina idéer till kortfilm med upcoming.

 


LENA LILLIEBORG

LENA BWJag heter Lena Lillieborg, är 22 år och studerar Film- och TV-produktion vid Högskolan Dalarna.
Jag går sista året och kommer troligen att flytta till Stockholm i april, där vill jag arbeta inom filmbranschen med klippning, manus och produktionsledning. Jag älskar berättelser och tycker om utmaningen att berätta historier. Att se film på bio är något av det jag tycker bäst om.
Här är en länk till kortfilm No Hetero som jag regisserade 2012

 


JONATHAN TROFF

TROFFJag heter Jonathan Troff, är i skrivande stund 22 år gammal och har en dröm om att bli regissör. Det hela började då jag som 7 år började skådespela i amatörteater, vilket fortsatte fram till och med att jag slutade högstadiet och det var också då jag fann filmens värld. Under gymnasiet gick jag ett specialutvecklat gymnasieprogram i Visby med inriktning på kommersiell filmproduktion. Det var här jag fick för första gången pröva att regissera mina första egna filmer och jag exponerades även för alla olika arbetsuppgifter ett filmteam har att erbjuda.

Genom min utbildning där och min senare högskoleutbildning har jag sakta men säkert formats till den regissör jag är idag. Jag är fortfarande under ständig utveckling, men jag älskar verkligen yrket och kommer inte ge upp min dröm innan den dag jag begravs. Jag känner att jag har historier att berätta och att jag har tillräckligt med erfarenheter och kunskaper för att kunna berätta dem.

TIDIGARE FILMER
https://www.youtube.com/watch?v=b9lIUj52XE4


SARA WIKSTRÖM & MOA SJÖBERG

MOA_SARASara Wikström: Fotointresserad tjej från Sundsvall som jobbat med både lång och kortfilm. Pluggar andra året på Manusprogrammet vid Högskolan Dalarna. Utbildad RED-Epicförare hos Film i Västernorrland. Fotat och skrivit "Nu ser jag dig" med Happy Jankell och Joakim Lang. Skrivit och fotat "Micke 35" som blev uttagen och tävlade på novemberfestivalen 2013. "Dies Irae" har jag också fotat och skrivit. "Close" är en konstfilm som vann pris i tävlingen SHOT ON RED, i Los Angeles 2013 som jag också fotat. "Jag har alltid haft en vild fantasi" en konstfilm om min bästa kompis och hennes cancer. Under produktion. Skrivit regisserat och klipper den nu.

Moa Jöberg: Jag har alltid vart intresserad av film och foto. För två år sedan studerade jag en kurs i kortfilmsproduktion på Linnéuniversitetet. Det var där jag fick upp ögonen för att skapa film. Nu pluggar jag på Manusprogrammet vid Högskolan Dalarna tillsammans med Sara. Regisserat och skrivit Nu ser jag dig med Happy Jankell och Joakim Lang.