UPCOMING 2013


ISABELLE KÅGSTRÖM

ISABELLE BWFödd i Sandviken (och typ uppvuxen på Sandviken kulturskola). Hon har drivit projekt sedan sexårs åldern, på den tiden var "klassens timme" forumet. Hon tvingade med alla klasskompisar i olika uppsättningar och hon tillgav sig själv både huvudrollen och regissörsrollen. Med andra ord, en sexårig liten diva som pekade med hela handen. Filmintresset kom till som en lösning för att slippa tyskalektioner i högstadiet. Filmer producerades med värdelös tysk grammatik men med häftiga vertigo-effekter. Efter gymnasiet studerade hon Medieproducent på Umeå Universitet och Film- & TV-produktion på Högskolan Dalarna. Filmen "Mjölktandsbeteende" var ett Upcoming projekt 2013 och var Isabelles debutfilm som regissör och manusförfattare. Huvudrollen lät hon bli denna gång men man kan skymta Isabelle som statist flera gånger i filmen.

År 2014 producerade Isabelle sin första musikalfilm, en genre hon nu planerar att bemästra. Japp du läste rätt, bemästra. https://www.youtube.com/watch?v=xA-D7_0esCw


JOHAN STOLPE

JOHAN BWJohan Stolpe är född och uppvuxen i Vasa, Finland. Bor sedan 2010 i Falun där han jobbar som frilansare inom film- och TV-produktion. Johan har haft störst fokus på musikvideor då det gäller egna produktioner, men har hunnit med några kortfilmer och reklamfilmer också.

Johan skriver, producerar, regisserar, klipper och gör musik men framför allt älskar han att jobba med fotot. Tragikomik, minimalism och drömmar är återkommande verktyg inom Johans filmberättande

Tidigare filmer
https://vimeo.com/78573707


CAMILLA ENQVIST

CAMILLA BWJag är 26 år gammal, född och uppvuxen i Linköping och flyttade till Falun förra hösten för att läsa Manus för Film och TV här på Högskolan Dalarna. Innan jag flyttade till Falun hade jag inte sysslat med film över huvudtaget, men däremot varit aktiv inom en spexförening under tre terminer i Uppsala. Dessutom har jag tidigare läst en ettårig serietecknarutbildning i Malmö. Dessa två erfarenheter var det som tillsammans fick mig att söka till en filmutbildning.

Jag har, som ni kan se under min lista över erfarenheter nedan, aldrig tidigare regisserat film. Detta är en ny utmaning som jag vill anta med detta projekt. Däremot tror jag att jag kan dra nytta av de erfarenheter jag har med mig från tiden som biträdande regissör på spexproduktionen i Uppsala. Vi arbetade självfallet mycket mer sceniskt med skådespelarna än vad man gör i film, men jag vill göra förberedande arbete i stil med det vi gjorde där – alltså, ta några dagar med åtminstone de tre huvudrollsinnehavarna och försöka hjälpa dem hitta karaktären även utanför manuset genom en serie improvisationsövningar. Även tiden som matansvarig på ”Granny’s dancing on the table” gav mig idéer om vad som kan göras regimässigt på plats.

Utöver regi vill jag även experimentera med castingprocessen. I synopsis har jag försökt undvika att använda könsbestämda pronomen på karaktärerna Alex och Michel då jag vill kunna ta in både tjejer och killar på audition för dessa roller. (Detsamma gäller i synopsis namnlösa biroller.) Jag är främst intresserad av vad sökande har för tolkning utav karaktärerna och deras förmåga att porträttera känslobrädden som behövs för respektive karaktär. Jag är alltså mindre intresserad av deras kön. Eli har jag dock könsbestämt då jag har svårt att föreställa mig hur jag ska koreografera sista minnesscenen om Eli inte är en man.

Manusmässigt vill jag sträva efter ett så ordlöst manus som möjligt så att jag bildmässigt kan bygga upp en ansträngd stämning i allt det osagda. Storyn berör ett obehagligt och tungt ämne som många gärna inte pratar om och jag vill att både manus och bildspråk ska reflektera det.


DAVID BILLSTRÖM

DAVID BWDavid Billström är född och uppvuxen i Insjön, Dalarna. Efter att ha studerat konst i England väcktes hans intresse för att göra film. Han flyttade till Stockholm för att gå på Stockholms Filmskola och studerade därefter Högskolan Dalarnas manusprogram.

Ursprungligen med bilden som största intresse har han fortsatt att utveckla sitt manusskrivande vid bl.a. Örebros universitet och Filmregion Stockholm/Mälardalens ”Manusverkstan”. Han arbetar nu som frilansande manusförfattare och filmare med bas i Falun. Vid sidan av arbetet bakom kameran anlitas han också som skådespelare och har medverkat i såväl kort- som långfilm, reklam, musikvideos, mm. och vid Dalarnas filmfestival 2010 vann han pris som bästa manlige skådespelare. Han skriver även musik och spelar i det egna bandet The Jawbreakers.

I Davids filmer och manus är den mörka humorn ständigt närvarande, gärna i kombination med samhällskritik och en strävan att avbilda människans svagare sidor till komisk effekt.