UPCOMING 2012


JONATHAN WILLHELMSSON

JONATHAN BWJonathan Persson är 20 år och kommer från Mockfjärd, Dalarna. Redan som liten tyckte han om att skapa och berätta och i gymnasiet studerade han på samhällsprogrammet och ägnade fritiden åt filmskapande. Efter studenten blev han antagen till Sydney Film School i Australien och flyttade dit för att studera under ett år.

Nu är han tillbaks i Dalarna och planerar framtida projekt.  Han har fått många priser och utmärkelser för sina filmer och är mest känd för sin kortfilm Broken Wings som bland annat blivit prisad av Svenska Filminstitutet. Den regissör som inspirerat honom mest är Peter Jackson och en av hans favoritfilmer är Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Hans dröm är att arbeta som filmregissör och att skapa filmer som underhåller och påverkar.

Se Jonathans filmer här: http://www.youtube.com/OneManMovieMachine


SARAKLARA HELLSTRÖM

SARAKLARA BWSaraKlara är 18 år och studerar sista året på gymnasiet, estet teater. I ettan på gymnasiet blev hon antagen till en manus kurs och har sedan dess varit mycket intresserad av manus skrivande. När hon flyttade till Halmstad som 16årig så började hon i en  amatör filmgrupp utanför skolan och har sedan dess gjort ett antal kortfilmer.
Filmintresset ledde till att hon även var med och arrangerade andra lokala amatör filmfestivaler. Hennes intresse för film är väldigt brett eftersom att hon är väldigt ny inom film så är hon nyfiken på allt och vill lära sig så mycket som möjligt. Drömmen är att en dag bli film regissör som gör filmer som väcker åsikter. 
Hennes favoritfilm för tillfället är Picassos äventyr eftersom att det är en väldigt speciell och rolig film.

Regissörer som inspirerar henne är Lars von Trier och Lasse Hallström.


ROBIN LINDKVIST

ROBIN BWJag heter Robin Lindkvist, är 22 år och kommer ifrån Stora Skedvi. I mina yngre dagar ville jag bli författare men det gick över till serie tecknare och därifrån slutligen till filmskapare, Att skapa saker har alltid varit roligt och jag började som Stop-motion animatör, tills jag fann ett gäng killar på gymnasiet  som var intresserad att skapa film, där av skapades SlashM3 Productions vilket jag har jobbat med i snart 7 år. Brukar själv även skapa tecknad animerad film då det blir tid över.

Efter att fått smaka på mediagymnasie så ville jag vidare utveckla mig i ämnet och jag började plugga medieproduktion – rörligbild på Högskolan Dalarna vilket jag gjorde klart utbildningen 2011. Ser på mycket film från hela världen, allt som kan tänkas ge en bra historia och en riktigt bra film upplevelse.

Jag ser fram emot chansen med upcoming under 2012, Jag kommer säkertligen skapa mycket film under mitt år med upcoming men målet är att  skapa en film jag länge haft på tanke men alltid haft för lite hjälp och resurser att göra. Jag hoppas att mitt år med Upcoming kommer ge mig större  möjligheter att fortsätta med filmskapande.

TIDIGARE FILMER
All work no play, The Red Rabbit, Snöbollskreig, HöstTrollet, Torped Kyla, Turkish spine, Akta! Barn!, Sickness 2, Dead mind. Se dem på Robins YouTubekanal


KINA STRANDBERG

KINA BWJag heter Kina Strandberg, är uppvuxen i Orsa och har nu efter ett antal år i Stockholm och utomlands bosatt mig i Karlstad. Jag söker Upcoming för att jag älskar att jobba med film och vill utvecklas som manusförfattare och regissör. Av någon outgrundlig anledning så njuter jag av att dricka alldeles för starkt svart kaffe i minus 20 vid femsnåret på morgonen till ljudet av backande produktionslastbilar tyngda av teknik. När jag tror på en idé så går jag all in. Jag lägger mycket fokus på att skapa bra team som har roligt när jag gör film. Jag är också väldigt intresserad av dramaturgi och berättande. Jag inspireras av historier jag hör av vänner, bilder, musik, händelser i världen och situationer i mitt eget liv. Jag tycker om historier med starka karaktärer och ärlighet och dras till frågor kring norm, relationer, genus och systerskap men gillar också smarta historier med vass humor. Rörlig bild är för mig helt överlägset när det gäller storytelling eftersom det ger så stort utrymme för form och nyanser.

Jag är utbildad projektledare och har drivit kulturprojekt inom dans, scen och film samt koordinerat festivaler alla möjliga färger och former. Har även en bakgrund som inspelningsledare för musikvideo- och kortilmsproduktioner med bland annat Darin och Pauline. Jag har gått en manusutbildning i Botkyrka, en dokumentärfilmsutbildning i Karlstad och har ett antal fristående kurser i bland annat filmvetenskap, dramatik, litteraturvetenskap och media- och kommunikationsvetenskap bakom mig. Nu har jag bestämt mig för att samla mina erfarenheter och starta ett eget produktionsbolag som heter Patron Production. Jag kommer att jobba med film och kulturprojekt och jag är just nu i uppstartsskedet med bolaget. Min första egna produktion på Patron kommer att bli En sväng om och det är den som jag vill anmäla som mitt projekt i Upcoming.

Kika gärna på mina tidigare produktioner och projekt på: www.patronproduction.se