UPCOMING 2011

 

SANDRA HINRICHSEN

SANDRA BWJag heter Sandra Hinrichsen, är 19 år och kommer från Rättvik i Dalarna. När jag var yngre höll min morbror på med en del film, vilket gjorde att jag själv blev väldigt intresserad och efter att jag sett den omtalade filmen Corpse bride av Tim burton så visste jag att jag ville bli regissör precis som han. Hans sätt att berätta och skapa film på var så originellt att jag blev helt fast. Min stora dröm är att bli en utbildad filmregissör och skapa filmer som berör och förhoppningsvis kan visa världen något nytt, som man inte redan sett. Vissa kan tycka att det är att ta sig vatten över huvudet men jag är i alla fall redo att försöka. Jag kommer använda mitt Upcoming-år till att skapa min första riktiga film med riktig utrustning och med ett egenskrivet manus, men även till att lära mig och upptäcka nya saker.

Filmer
Duell till döden, När vi två blir en, Mediamurders, Kakan intro Musikvideo , You betrayed me – Wrong Channel. Jag var även och medverkade under inspelningen till Deportees musikvideo When they come.

Utbildning
Medieprogrammet Leksands gymnasium 2007 – 2010


TOM GREJS

TOM BWTom Grejs. Filmskapare från Bjursås. Alltid vart intresserad av film och rörliga bilder men inte alltid fiktion. Började filma diverse sportfilmer med polarna i grundskolan för att sedan spela in första kortfilmen "Sanning eller Död" 2007. Ett par kortfilmer och år senare spelade han in en amerikansk-inspirerad thriller i talangprogramet Upcoming. "Unfortunate" 2012. Som handlar om två rattfulla män kör på en kvinna som liftar längs vägen. Rädda för konsekvenserna tar de med sig den skadade kvinnan hem. Filmen tog ungefär ett halvår att producera och har visats på flera filmfestivaler. Efter det har han fortsatt göra några kortfilmer och jobbar vidare på nya projekt. Gillar välskrivna filmer som levererar. Favoritfilmskapare bland många är: Christopher Nolan, Peter Jacksson och Gore Verbinski.

Tidigare Filmer
SDP, MAZ, Sanning eller Död, Torsdagkväll,


 

MOA WALDEN

MOA BWJag heter Moa, jag är 27 år och är född och uppvuxen i Dalarna, Avesta för att vara exakt. Mitt filmintresse flammade upp under högstadietiden och jag började spela teater. De senaste tre åren har jag ägnat åt filmstudier vid Högskolan Dalarna med inriktning på manusskrivande. Under den här upcomingperioden hoppas jag kunna åstadkomma spännande berättelser att roa publiken med och att jag kan fortsätta med det även efter den här satsningen. En dröm är att få göra långfilm i framtiden.

Listan på favoritfilmer är lång men en av mina favoritfilmer är Livet är underbart. Regissörer jag inspireras av är bland andra Guillermo del Toro och Steven Spielberg, jag tycker om deras bildspråk. De har båda sin egen stil och jag hoppas kunna hitta min. Mitt motto, om jag har något, är ”det löser sig” och ofta gör det ju också det.

Utbildning
2007-2010 Manus och berättande i rörligbild, Högskolan Dalarna, 2006 Teaterkurs, Teaterhögskolan i Stockholm, 2004–2006 Teaterpedagog utbildning, Örebro Universitet, 2000–2003 Estetiska programmet Teater/ Dans

Tidigare jobb
2010 Praktik- Tre Vänner Produktion AB Producentassistent/ Inspelningsassistent, 2010 Vikariat – lärare Som lärare i rörligbild på Medieprogrammet i Avesta (Karlfeldtsgymnasiet)


KRISTIAN SOLIN

KRISTIAN BWKristian Solin 29 år. Bor i Rättvik. Jag kör lastbil till vardags, men intresset för film har funnits så länge jag kan minnas. Drömmen om att få göra egen film har alltid funnits, och jag och min vän Johnny brukade ofta göra små enkla filmer när vi var i tonåren. För c:a 3år sedan höll vi på med ett långfilmsmanus som vi ville försöka göra till film.

Vi kom då i kontakt med Film i Dalarna som tyckte vi skulle börja med att göra kortfilm istället. Ett val som har fått mig att utvecklas och lärt mig se film på ett helt annat sätt. När första kortfilmen var skriven och filmad, har nya idéer bara vällt ur mitt huvud. Filmälskare som jag är, så har jag svårt att säga vilka favoritfilmer jag har, men några exempel är FARGO, PULP FICTION, THE WRESTLER.

Lättare är istället att säga vilka regissörer som inspirerar mig, och det är Lasse Hallström, Clint Eastwood, Quentin Tarantino, Lars Molin och Bergman. Har själv ingen film utbildning, utan har lärt mig det mesta genom att titta mycket på film. Den genre som jag skulle vilja utöva mer är Thriller som är blandat med råhet och en släng av romantik. Lutar även mot mörkt drama. I framtiden hoppas jag kunna jobba med film som sysselsättning. Och om det blir som regissör eller inte får vi se, men hela branschen är intressant och passar mig perfekt. Upcoming året kommer jag att använda till att få mer kontakter och mer feedback till mina kommande projekt.

Tidigare filmer
DET FÖRSTA STEGET, drama, 6min 2008LIFTA, drama/thriller, 10min 2008-2009, DET FÖRSTA STEGET, drama/thriller, 12min 2009-2010


Här kan ni läsa om Upcomingfilmarna 2011

http://filmidalarna.se/?p=1394
http://filmidalarna.se/?p=1463
http://www.dt.se/nojekultur/film/1.3156814-plantskola-for-filmtalanger
http://www.dalademokraten.se/Noje/Nyheter/2011/05/11/Nytt-projekt-ska-skapa-mer-film-i-Dalarna/