Japansk filmfestival 2017

Japansk filmfestival är tillbaka, nu med ett utökat utbud! Förutom sex fantastiska japanska filmer bjuder vi på aktiviteter för såväl en äldre som en yngre målgrupp: film, mat, whisky, Manga, Pokémon, Kendama och Ju-jutsu.

BARN- OCH UNGDOMSLOUNGE 12:00 - 15:00 (Sparkbanken)
Nytt för i år är att vi öppnar en barn- och ungdomslounge.
Tävla i Kendama och lär dig trix av ett proffs. Spela Pokémon, gå på Manga-workshop eller varför inte prova på Ju-jutsu när du ändå är i farten?! Det kommer dessutom att arrangeras tävlingar med fina priser.

JAPANSK MAT- OCH WHISKYPROVNING 16:00 - 17:30 (Gårdscafet)
För er som är lite äldre rekommenderar vi att både äta och dricka japanskt. Prova något exklusivt och boka in dig på japansk whiskyprovning med tillhörande föreläsning eller prova Sato's "Chef for a day" Ramen. Det serveras hemmagjorda nudlar i soppbas, en maträtt som tagit över 10 timmar att iordningställa!

VIKTIGT! Boka Ramen och whiskyprovning NU då platserna är begränsade.
Boka via Gårdscafet: Tel: 0247 13269

MUSIK
Dansa loss till våra gästande DJ:s Mike Wasabi och Simon Matsuyama (som även håller i karaoke under kvällen), sjung karaoke eller lyssna på jazzfusion-gruppen Megane bandet ("Glasögon-bandet") som spelar live.

Allt detta i vackra Leksand!

Film i Dalarna tillsammans med Japanska festivalföreningen i Leksand ser fram mot att träffa er under festivalen.
Följ festivalens Facebooksida för uppdateringar: Japanskfilmfestival

Mvh

Tobias Ingels

SCHEMA FÖR FILMERNA DEN 18/2 PÅ VISIR BIO

Kl. 10.15 – 12.15
NÄR MARNIE VAR DÄR (2014) 
Regi: Hiromasa Yonebayashi. 
Animerad familjefilm - Svenskt tal
Anna tillbringar sommaren på Hokkaido. Medan hon fördriver tiden med att dagdrömma trä ar hon Marnie. De två blir snabbt vänner men det är något med Marnie som är annorlunda. Vem är egentligen hennes nyfunne vän?

Kl. 14.30 – 15.20
THE GARDEN OF WORDS (2013)
 Regi: Makoto Shinkai. 
Drama - Engelsk text
En oväntad vänskap uppstår mellan en 15-årig pojke och en 27-årig kvinna under några regniga dagar i en trädgård i Shinjuku Gyoen. Regn och en vacker trädgård skapar ett lågmält berättande i en fantastisk animerad miljö.

Kl. 15.30 – 17.40
SYSTRARNA (2015)
 Regi: Hirokazu Koreeda
. Drama - Svensk text
Tre systrar bor tillsammans men efter deras faders död upptäcker de att de har en syster till. De erbjuder den nyfunna systern att bo tillsammans med dem och allas liv förändras. En nstämd syskonhistoria
med stort hjärta.

Kl. 18.00 – 19.35
AFTER THE RAIN (1999)
 Regi: Takashi Koizumi. 
Samurajdrama - Engelsk text
En herrelös samuraj vid namn Iheis tvingas ta skydd på ett värdshus från regn. Genom sin generositet får han anställning som fäktningsinstruktör hos lord Shigeaki. Iheis skicklighet skapar avundsjuka och plötsligt så står hela hans framtid på spel.

Kl. 20.00 – 21.30
CUTIE AND THE BOXER (2013)
 Regi: Zachary Heinzerling. 
Dokumentär - Svensk text
Ett vackert människoporträtt och kärleksskildring mellan den berömda boxningsmålaren Ushio Shinohara och hans hustru Noriko och deras liv som kämpande konstnärer i New York. Inspirerande, rörande och
utan kompromiss.

Kl. 22.00 – 24.00
TOKYO TRIBE (2014)
 Regi: Sion Sono. 
Action, komedi, musikal - Engelsk text
En hiphop-action-musikal färgad av våld, sex och droger. En film med rötter i klassikern The Warriors från 1979. Här är dock bakgrunden ett futuristiskt Tokyo fylld med galna karaktärer. Världens första battle rap musikal och inget för den finkänslige!

Ladda hem schemat här.