Ljudtävling!

Ljudtävling!

Tävling! Hur låter våra nordiska väsen eller hur skulle de kunna låta?

För att uppmärksamma årets tematik, ljud på Dalarnas Filmfestival föreläsare, så bjuder vi in till en ljudtävling med glimten i ögat där alla kan medverka!

Har du som vi på Film i Dalarna alltid undrat över hur våra fornnordiska väsen låter?

Dödsskriet från en skogsrå studsande mot stupande bergsdalar, en stressad, ilsken vätte inlåst i en möglig jordkällare eller varför inte ljudet av ett nyförälskat trollpars uppvaktningsritualer på en månbelyst silverfärgad ängssluttning.

Varför inte skapa ljudet av ett modernt väsen eller ett som inte finns i vår folklore? Det där väset som du alltid har haft en gnagande känsla av att det borde funnits när du vandrat hem en sen kväll genom en becksvart, tyst skog eller genom en neonblinkande huvudstad fylld till brinken av färger.

Vad skall jag göra:

Allt du behöver göra är att spela in din röst, sampla ljud, mixa ihop det för att skapa din tolkning av ett väsen.

Regler:

Viktigt! Vi godkänner inte samplingar av redan etablerade ljud från väsen som direkt samplingar av ljud från filmer, ex, Ronja rövardotters vildvittror. Kort och gott vi premierar kreativitet och originalitet!

Ljudet skall vara mellan 15 och 30 sekunder långt och komma med en kort beskrivning av när och var vi hör detta ljud. Filformatet på ljudet som skickas in till oss skall vara mp3. Du kan max skicka in 3 ljud per tävlande. 

DEADLINE 17 SEPTEMBER

Alla bidrag samt kort beskrivning av ljudet skickas till:

tobias.ingels@filmidalarna.se

Priser:

Tävlingen ingår i Dalarnas Filmfestival och vinnarna röstas fram av publiken under festivalens prisutdelning den 26 september. De tre bäst bidragen belönas med det exklusiva priset, signerad LP skiva av guldbaggebelönade Johan Testad med musik från filmen Goliat som Johan fick sitt pris för!

Så vad väntar ni på? Ut och fånga väsen! Try to catch them all!