Hög tid att anmäla sig till Film i skolan-dagen

Hög tid att anmäla sig till Film i skolan-dagen

14 sep, 2018
Skrivet av: Linda Carolina Svensson ADMIN
Kategorier: Skola & Utbildning, Film i Dalarna, Filmpedagogik

Nu är det hög tid att anmäla sig till Film i skolan-dagen i Tällberg. Sista anmälan görs den 21 september och Film i skolan-dagen äger rum den 9 oktober i Tällberg. 
Deltagandet är helt gratis och anmälan görs direkt via denna länk: https://simplesignup.se/event/135132-film-i-skolan-dagen-2018

Under dagen bjuder vi på lunch och fika och alla deltagare får även en goodiebag med inspirationsmaterial att ta med sig hem. På plats under dagen finns Film i Dalarna och Svenska Filminstitutet som står som värdar tillsammans med FOMP - Föreningen för Film och mediepedagogik. Dessutom kommer våra fantastiska föreläsare som under året rest land och rike runt och föreläst under Film i skolan-dagens flagg om viktiga frågor som berör alla.
Anna Tornberg från Statens medieråd föreläser om propaganda och bilder makt samt könsnormer i bildspråket.
Clara Bodén, regissör, producent och manusförfattare, pratar om att som ung kunna känna igen sig i de bilder som omger en samt representation från olika miljöer.
Vi möter även Eva Sjöblom, filmpedagog och manusförfattare från Leksand som berättar om sitt filmprojekt med fokus på nyanlända unga flickor. 
Se hela programmet för dagen här: https://filmidalarna.se/barn-unga/film-i-skolan-dagen-2018

Har du inte anmält dig till dagen än är det nu hög tid att göra det. Först till kvarn är det som gäller och platserna kan komma att ta slut innan sista anmälningsdag. 

Varmt välkommen till höstens stora filmpedagogiska träff i Dalarna! Tipsa gärna någon du känner.