Anmälan öppen till Ladyfestfilm:kollo 2017

Anmälan öppen till Ladyfestfilm:kollo 2017

11 apr, 2017
Skrivet av: Emilia Henriksson ADMIN
Kategorier: Skola & Utbildning, Film i Dalarna

Efter förra årets fullbokade succé är nu Ladyfestfilm:kollo tillbaka, den här gången i tre kommuner i Dalarna. Avesta, Gagnef och Falun har nappat på konceptet. Intresset för film i målgruppen tjejer 13 – 16 år är stort. Idag släpper Ladyfestfilm intresseanmälan till sommarens kollon. Förra året tog platserna slut efter två timmar.

Alla ska ha chansen att söka
Denna gång vill vi prova ett annat sätt att söka. Alla är välkomna att lämna en intresseanmälan under april och i början av maj. Vi kommer sedan att plocka ut ett gäng som får gå på kollo. Detta gör vi för att fler ska ha chansen att söka sig till oss, berättar Emilia Henriksson som är projektledare för Ladyfestfilm:kollo.

Ladyfestfilm:kollo ska inspirera tjejer till att skapa film
Ladyfestfilm grundades 2016 av filmaren och projektledaren Emilia Henriksson från Grrrlcollection och Linda Svensson som är barn- och ungdomskonsulent på Film i Dalarna. Syftet är att skapa ett rum, utanför normer och fördomsfulla förväntningar, där tjejer kan nätverka och skapa film tillsammans.

Filmbranschen är en mansdominerad bransch, vilket uttrycker sig i att förhållandevis få kvinnor är verksamma såväl framför som bakom kameran. Det syns också i statistiken över vilka filmer som når ut till våra biografer, samt i avsaknaden av komplexa och namngiva kvinnoroller. Vi vill arbeta förebyggande, visa på alternativ, inspirera och välja till tjejer och kvinnor. Det finns och har alltid funnit fantastiska kvinnor i branschen. Detta kan vara ett sätt att synliggöra dem och visa en möjlig väg för unga filmskapare menar Linda och Emilia.

Samverkan mellan kommuner och Landstinget i Dalarna
Årets kollon sker i samarbete mellan Grrrlcollection, Film i Dalarna, Dalarnas Museum, Avesta Kommun, Gagnef Kommun och Falu Kommun.

LADYFESTFILM:KOLLO

AVESTA
Vecka 26 10 – 12 år
Vecka 27 13 -16 år

FALUN
Vecka 26 10 – 12 år
Vecka 27 13 -16 år

GAGNEF
Vecka 26 27/6 – 29/6 13 – 18 år Obs övernattningskollo!

Gör en intresseanmälan här: Ladyfestfilm.com